• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodni dan fudbala u Banjaluci i Sarajevu

Autor mondo.ba

Fudbalski klubovi Borac, Rekreativo, Sarajevo i Željezničar razmijeniće Narukvice prijateljstva u okviru projekta Fudbal za prijateljstvo.

 Međunarodni dan fudbala u Banjaluci i Sarajevu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Povodom Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva, bosansko-hercegovački fudbalski klubovi Borac, Rekreativo, Sarajevo i Željezničar organizuju razmjenu Narukvica prijateljstva na inicijativu i uz podršku međunarodnog društveno-odgovornog projekata za djecu, Fudbal za prijateljstvo, koji je pokrenula i organizuje kompanija Gazprom – zvanični partner FIFA Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji 2018.

U srijedu, 25. aprila 2018. godine, u Banjaluci i Sarajevu.

Sarajevo: Stadion Grbavica FK Željezničar, ul. Zvornička 27, sa početkom u 18 časova.
Banja Luka: Gradski stadion FK Borac, Vladike Platona 6, sa početkom u 19 časova.

Veliki broj prijateljskih utakmica i drugih aktivnosti sa ciljem promocije prijateljstva, jednakosti, fer-plej, zdravlja, mira, predanosti, pobjede i tradicije organizovano je povodom Međunarodnog Dana fudbala i prijateljstva.

Cilj programa Fudbal za prijateljstvo, u šestoj godini njegovog postojanja, je da obuhvati mlade širom svijeta u promovisanju najvažnijih vrijednosti čovječanstva među svojim vršnjacima – prijateljstva, jednakosti, mira i poštovanja, između različitih zemalja i nacija.

Ukupno 211 zemalja i regija svijeta uključeno je u aktivnosti projekta ove godine, a završne manifestacije programa će se održati u Moskvi od 8. do 15. juna. Bosna i Hercegovina je od ove godine uključena u ovaj program.

Ovog mjeseca Bosna i Hercegovina izabrala je svoje ambasadore koji će je predstavljati u Moskvi. Aiman Šemdin, mladi fudbaler – vezni igrač FK Željezničara iz Sarajeva i Marko Stjepanović, mladi novinar i fudbaler OFK Lauš iz Banjaluke - ambasadori su Bosne i Hercegovine za globalni projekat Fudbal za prijateljstvo.

Fudbal za prijateljstvo 2018, je globalno priznati i višestruko nagrađivani međunarodni društveno-odgovorni projekat za djecu, koji je pokrenula i organizuje kompanija Gazprom – zvanični partner FIFA Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji 2018.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC