• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salah "ubio" Romu, Džeko i Peroti je oživjeli!

Autor mondo.rs

Majstorije Egipćanina nisu bile dovoljne da Liverpul već upiše finale u Kijevu, pa u Romi i dalje mogu da vjeruju da je čarobni revanš moguć.

Činilo se da je sve gotovo na "Enfildu" - ne samo po pitanju prvog meča, nego i revanša - kada je Mohamed Salah zaslužio ovacije publike u 75. minutu za blistavu predstavu sa dva gola i dvije asistencije i ostavio svoje igrače sa velikih 5:0, ali tu je Roma odbila da se preda.

Dejan Lovren je pogrešno procijenio let lopte i Edinu Džeki dozvolio gol u 81, a ubrzo potom je i Džejms Milner, koji je na ovom meču došao do osme asistencije u Ligi šampiona, skrivio penal u 86. minutu.

Tim greškama je umanjena velika pobjeda Liverpula kojom je tim Jirgena Klopa već možda mogao da računa na finale Lige šampiona, a Roma je dobila veliki podstrek pred revanš u Rimu gdje je već jednom, protiv Barselone, stigla tri gola prednosti.

Da li može opet?


Saznaćemo za osam dana na "Olimpiku".

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Znali smo da nas čeka zagarantovana zabava kada igraju ovi timovi i - nismo pogriješili!

U prvom poluvremenu smo gledali hrabru Romu koja je visoko izašla na Liverpul i već preko Kolarova zatresla prečku, ali kao da su gostujući igrači imali daha za samo trideset minuta "trke" sa brzim napadačima Liverpula.

Tada kreće "šou" napadačke trojke, "erupcija" Enfilda, šanse i poništen gol Sadio Manea, pa majstorija Mohameda Salaha za prepričavanje.

Dobio je loptu na desnoj strani, namjestio se i pogodio rašlje, a ne postoji gol uz koji bolje pristaje onaj pretjerani opis "ne bi ga odbranila ni dva golmana". Ovaj zaista ne bi niko na svijetu, čak je i sjajni Alison bio predaleko!

Značilo je to još neoprezniju Romu, zadnju liniju koja je stalno "visila", a nakon izbačene lopte Van Dajka, Firmino i Salah su fantastično kombinovali, Egipćanin je očas posla pretrčao Manolasa i lobovao Alisona za svoj deseti gol u Ligi šampiona, a na samo četiri je od rekorda u svim takmičenjima u Liverpulu koji drži Ijan Raš (47).


Poslije sporijeg ulaska u nastavak meča - uspavana odbrana Rome sada je morala da brine na Salahova dodavanja, prvo je uposlio Manea u 56, pa Firmina u 62. minutu dok su Žesus, Manolas i Facio izgledali poput amatera.


Još gore je djelovao Kevin Strotman koji je ostao na travi dok su pored njega skočili Van Dajk i Firmino, a lopta je nakon udarca Brazilca, o travu, zavržila opet u mreži.

Bila je to asistencija Džejmsa Milnera, osma ove sezone u Ligi šampiona, ali Englez je bio izuzetno neoprezan u 86. minutu kada je igrao rukom nakon centaršuta sa lijeve strane, što je u gol pretvorio Dijego Peroti i tako odlučio da pogodak Edina Džeke u 81, nakon očajne procjene Dejana Lovrena, ne bude tek utješni.

U Ligi šampiona ove sezone smo vidjeli senzacionalne preokrete i iznenađenja, pa niko ne bi mogao unaprijed da garantuje da je i ovde sve riješeno.

LIVERPUL: Karijus - Robertson, Van Dajk, Lovren, Aleksander-Arnold - Milner, Henderson, Oks (od 17. Vajnaldum) - Mane, Salah (od 74. Ings) i Firmino.

ROMA: Alison - Facio, Manolas, Žesus (od 67. Peroti) - Kolarov, Strotman, De Rosi (od 67. Gonalon), Florenci - Najngola, Under (od 46. Šik) i Džeko.

Meč je sudio Feliks Brih iz Njemačke.

U drugom polufinalu sastaju se Bajern Minhen i Real Madrid (srijeda, 20.45).

N A J A V A

Možda ćemo više znati već poslije prvog duela Liverpula i Rome na Enfildu (20.45, TV Arena Sport 1), ali ako nas je nešto dosadašnji tok takmičenja u Ligi šampiona naučio, onda je to da ne otpisujemo baš nikoga i baš nikada sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Roma je pravi primjer za to pošto se vratila poslije 4:1 u Barseloni za slavlje u Rimu (3:0), dok je Liverpul eliminisao najdominantniji tim Engleske (ukupno 5:1), iako su ih svi otpisali prije prvog meča.

Dva mlada trenera Jirgen Klop (50) i Euzebio di Frančesko (48) odlično su posložili svoje timove ove sezone i do sada su u ovom takmičenju bili garant zabave i dobrog fudbala, a nadamo se da će tako biti i u međusobnom duelu.

Roma igra za svoje drugo finale još od 1984. godine kada su baš u Rimu izgubili od Liverpula (i obavezno pročitajte tekst o njihovom tadašnjem kapitenu Agostinu), dok su "redsi" jedan od najuspješnijih timova u istoriji Lige šampiona, mada su posljednjih nekoliko godina čak i preskakali grupnu fazu, pa su tako čak pet puta podizali "ušatog".

U startnim postavama nema velikih iznenađenja, Klop će se osloniti na Salaha koji briljira ove sezone (41 gol), dok je Di Frančesko opet izveo tim u formaciji 3-4-3, kao protiv Barse.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! 5:2!

85' - SMANJUJE ROMA! 5:2! Peroti!

85' - PENAL! Džejms Milner je igrao rukom u kaznenom prostoru…

81' - GOL! ROMA SMANJUJE! 5:1!

Konačno nešto i od "vučice" u nastavku meča... Rađa Najngolan je poslao dugu loptu, Lovren je "zaplivao", pala je lopta pravo Džeki na nogu, a ovaj fantastično reaguje i matira golmana Redsa. Bijesan je Karijus, bijesan je Klop...

74' -
Lovren dobija žuti karton, a poslije dugo vremena smo vidjeli šut Rome - Patrik Šik. Jirgen Klop čuva Salaha i povlači ga iz igre. Dani Ings u igri.

69' - GOL! PETI GOL LIVERPULA! FIRMINO!

Ne postoji odbrana Rome, bliži se katastrofa kao u Mančesteru...

Fantastičan centaršut Milnera, najmanje spektakularan gol, ali ipak gol. Očajni Kevin Strotman je ostao između Van Dajka i Firmina, lopta o travu - u mrežu!



67' -
Peroti i Gonalon na terenu umjesto De Rosija i Žesusa.

62' - GOOOOOL! FIRMINO! 4:0!

Ovo djeluje prelako!

Salah je zaplesao na desnoj strani, Žesus nije uspio ni da ga izblokira, a Egipćanin je na drugoj stativi pronašao Firmina koji dolazi do gola, zasluženo!


60' - Ne spušta Liverpul nogu sa gasa!

Odbranio se Alison nekako, šutirali su redom Salah i Milner

56' - GOL! MANE! LIVERPUL VODI 3:0!

Sjajna lopta iz dubine, poslao je Aleksander-Arnold pošto je Kolarov izašao na njega, Salah je dobio loptu (ofsajd), a onda nije bio sebičan i dodao je za Manea koji pentira lako, sa šest-sedam metara.


55' -
Lopta u prostor za Manea - ofsajd! Diskutabilno...

50' -
Miran početak drugog poluvremena, pa opasan napad Liverpula kada je lopta krenula ka Salahu koji je danas namučio sva tri štopera Rome.

45' - SALAH! GOL! LIVERPUL VODI 2:0!

Ludilo - Liverpul za deset sekundi od gola do gola!

Van Dajk je ispucao loptu nakon napada Rome, Firmino je zadržao loptu, izbacio Salaha u prvi plan, a ovaj na majstorski način prebacuje Alisona, lopta se ušetala u mrežu...



38' - LOVREN!

Sam kao duh ostao je Hrvat i pogodio prečku... Veliki nalet Liverpula.

36' - MOHAMED SALAH! GOL! 1:0!

Majstorija, još jedna!

Pravi "karambol" na polovini Rome, nekoliko nedosuđenih faula Briha, pustio je da se igra fudbal, a lopta je u nastavku akcije stigla do Salaha koji se namjestio na lijevu nogu, pogledao ka golu, gađao rašlje - i pogodio ih je. Savršeno...

Nije proslavio gol protiv bivšeg kluba!

34' - Gol! Ne, ofsajd!

Zatresla se mreža Alisona Bekera, ali nakon očiglednog ofsajda Manea. Robertson je poslao odličnu loptu, a Senegalac bio brži od odbrane.


28' - MANE! Promašaj!

Prvi put je "pukla" odbrana Rome, Firmino je izbacio Manea u trk sa polovine terena na samog Alisona, pobjegao je Manolasu, brži je bio Senegalac, a onda ispalio loptu na tribine. Minut kasnije brz napad po desnoj strani, povratna za Manea, sad na visinu penala - i opet tribine!

Brzo još jedna šansa, "upalio" se Enfild!


27' -
Žesus prvi u bilježnici Briha.

19' - KOLAROV!

Tuče srpski kapiten svojom poznatom "ljevicom" poslije kornera, sa udaljenosti od 22-23 metra koja njemu najviše odgovara, a Karijus ne cijeni najbolje loptu koja mu prolazi kroz ruke i pogađa prečku.

Strašan udarac!


17' -
Čembrlen već mora iz igre. Prilikom jednog trka za Kolarovim, kada je uklizao i iskrenuo koljeno došlo je do povrede, pa ga mijenja Vajnaldum.


8' -
Čembrlen je protiv Sitija pocijepao mrežu sa distance, sada tuče - pravo u Alisona.

5' -
Neobična situacija, pomoćni sudija je već pokvario zastavicu kojom maše za ofsajd i brzo je dobio zamjenu... Odmah prijeti Firmino, oštro kroz kazneni - bio je ofsajd, ali sudija koji nije namjestio zastavicu nije mahao.


3' - Strotman! Salah!

Prva prijeti Roma. Lijepa akcija, Džeko je odložio loptu na krilo za nastavak napada, pa na ivicu kaznenog prostora za Holanđanina koji tuče iz prve, ali loptu u ruke hvata Karijus. Kontra na drugoj strani, Salah sa desnog krila u sredinu - isti ishod, sada Alison sjajan

1'
- Meč je počeo!

- Spektakl pred početak!


- Šta Džeko kaže o svom bivšem saigraču Salahu? OVDJE!

- Pročitajte šta je uoči meča rekao Jirgen Klop... OVDJE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC