• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea i Zrinjski za "pol poziciju"

Autor mondo.ba

Večeras odlučujuće utakmice u Ligi za prvaka BiH pred start plej-ofa.

 Zrinjski Igokea Liga za prvaka BiH 10. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Igokea ili Zrinjski?

Večeras ćemo dobiti odgovor na pitanje ko će sa prvog mjesta ući u polufinale plej-ofa, odnosno osigurati prednost domaćeg terena pred odlučujuće bitke za šampionsku titulu u BiH.

Aleksandrovčani meč 10. kola dočekuju na liderskoj poziciji, sa pobjedom više u odnosu na Mostarce, a upravo će ove dvije ekipe odmjeriti snage od 19 časova u dvorani "Bijeli brijeg", nakon čega će biti poznato ko će ligaški dio sezone dočekati na vrhu.

Igokea je u prvom dijelu prvenstva ostvarila obje pobjede protiv Zrinjskog, ali su se Mostarci aktuelnom šampionu revanširali u 5. kolu Lige za prvaka BiH, kada su neočekivano slavili u Laktašima 88:85, pa će izabranici Žarka Milakovića željeti da se osvete za ovaj neuspjeh, te samim tim prigrame "pol poziciju" pred mečeve u kojima se nadaju da će odbraniti titulu koju su osvajali u prethodnih pet sezona.

"Ovo je utakmica za prvo mjesto, svi znamo šta donosi i siguran sam da nama neće nedostajati motiva. Ostali su nam dužnici iz prvog dijela sezone jer su nas dobili na domaćem terenu i nanijeli nam jedini poraz u posljednje tri godine. Znamo i da će tim Zrinjskog učiniti sve da nas pobijedi na svom parketu i tako ponovi uspjeh iz Laktaša", kaže za "EuroBlic" kapiten Igokee Vuk Radivojević.

Igokea pada samo uz pomoć šestog igrača!

Trener Milaković neće biti na klupi "igosa" u ovom meču zbog bolesti, pa će ekipu predvoditi njegom pomoćnik Milutin Latinčić.

Bez obzira ko osvoji šampionsku titulu, Igokea će i naredne sezone nastupati u ABA ligi, dok će preostala dva najbolje plasirana tima izboriti plasman u Drugu ABA ligu.

Treću poziciju drži Bosna, koja će večeras gostovati Kaknju i vrebati priliku da eventualnom pobjedom i porazom Zrinjskog, preskoči Mostarce i polufinale plej-ofa dočeka na drugom mjestu.

Kakanj jedini nema šansu za plej-of, dok će direktan okršaj Sparsa i Širokog odlučiti četvrtog putnika u doigravanje. Sve utakmice igraju se u istom terminu, od 19 časova.

Podsjetimo, polufinale se igra na dvije, a finale na tri pobjede.

U slučaju da Igokea bude igrala finale, poraženi iz polufinala igraće za treće mjesto, takođe na dvije pobjede, nakon čega će biti odlučeno ko će u Drugu ABA ligu.

LIGA ZA PRVAKA BIH - 10. KOLO:

Zrinjski - Igokea (19.00)
Spars - Široki
Kakanj - Bosna

TABELA: Igokea 7-2, Zrinjski 6-3, Bosna 5-4, Kakanj 3-6, Spars 3-6, Široki 3-6.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IGOKEA ĆE PJEVAJUĆI KRENUTI IZ MOSTARA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC