• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Đinobili odigrao poslednji meč?

Autor mondo.rs

Argentinac je završio sezonu u prvom kolu plej-ofa NBA lige, a uskoro će "hladne glave" odlučiti i da li je došlo vreme za penziju. Stiv Ker mu poručio: "Pogledaj Federera"

Golden Stejt eliminisao je San Antonio ukupnim rezultatom 4:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Spursi su tako okončali sezonu, a sa njima i Manu Đinobili. Za Argentinca, koji će julu napuniti 41 godinu, to je možda bila i poslednja utakmica u karijeri.

"Borili smo se u petoj utakmici protiv Golden Stejta kao da sutra ne postoji. Nismo uspeli, a nisam još doneo ni odluku o tome da li ću nastaviti da igram", rekao je Đinobili posle eliminacije San Antonija iz plej-ofa u kojem je beležio u proseku devet poena, 3,2 assistencije i tri skoka po meču.

Legendarni argentinski košarkaš naveo je da bi mu bilo lakše da odluči o eventulanoj penziji da nije igrao mnogo za Spurse u doigravanju, odnosno da je igrao loše.

"Već dugo razmišljam o završetku karijere, i u tom pravcu se ništa nije promenilo, ali odluku nisam još doneo. Pustiću da se stvari malo slegnu i u narednih mesec, dva da vidim kako ću se osećati. Nisam tip čoveka koji donosi odluke na prečac ili kada je uznemiren i povređen. Jednostavno ću dati sebi malo vremena, pa ćemo videti šta će biti", rekao je novinarima posle petog meča serije Đinobili.

Trener Golden Stejta Stiv Ker odmah posle pobede nad San Antonijom prišao je Đinobiliju i rekao mu da se nada da će ga i sledeće godine videti u NBA ligi.

"Nadam se da ćeš nastaviti da igraš. Stvarno to očekujem. Ako to voliš i spreman si, zašto da ne", rekao je Ker Argentincu u čvrstom zagrljaju.

A onda mu je ispričao o jednom susretu koji bi mogao da utiče na njegovu odluku.

"Znaš šta? Ove godine u Kini upoznali smo Rodžera Federera. Pitao sam ga zašto igra tenis u već poznim godinama, a on je rekao jer voli taj sport. Ako voliš košarku onda treba i da je igraš. Uzgred, podsećaš me na Federera", poručio je Ker Đinobiliju.

Rodžer Federer ima četiri godine manje od Đinobilija, ali iako je u poznim igračkim godinama i dalje je u vrhu. U poslednjih 15 meseci osvojio je ukupno devet turnira, uključujući i tri grend slema.

Za razliku od njega Đinobili je sa San Antonijom poslednju titulu u NBA osvojio 2014. godine. Ipak, da li će mu poruka Stiva Kera biti podsticaj da produži karijeru?

Đinobili ima još godinu dana ugovora sa San Antonijom, nakon što je prošle godine potpisao dvogodišnju saradnju vrednu pet miliona dolara.

Manu Đinobili, rođen 28. jula 1977. godine u gradu Bajia Blanka u Argentini, u NBA je od 2002. godine, i to sve vreme u ekipi San Antonija. Sa tim klubom osvojio je četiri šampionska prstena (2003, 2005, 2007. i 2014), a bio je i šampion Evrolige sa Kinderom 2001. godine.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je olimpijsko zlato na Igrama u Atini 2004, kao i bronzu u Pekingu 2008. godine, a ima i srebrno odličje sa Svetskog prvenstva 2002. u Indijanapolisu posle poraza u finalu od Jugoslavije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC