• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokušaj ubistva u Liverpulu: Pir divljaka

Autor mondo.rs

Huligani iz Rima napali navijače Liverpula i tom prilikom teško povredili 53-godišnjeg Irca za čiji život se bore lekari. Dvojica Italijana optužena za pokušaj ubistva.

Sukob navijača Rome i Liverpula, posle finala Kupa evropskih šampiona 1984, u kojem su "redsi" iz kuće "vučice" odneli veliki pehar na Ostrvo, bio je uvod u veliku tragediju koja će se godinu dana kasnije dogoditi na Hejselu.

Salah "ubio" Romu, Lovren i Milner je oživeli!


U nesreći na orunulom briselskom stadionu poginulo je 39 navijača, uglavnom Juventusa.

Bila je to osveta huligana iz Liverpula, koji su godinu dana pre toga posle finala doživeli torturu na ulicama Večnog grada.


Nažalost, ta netrpeljivost traje i posle skoro tri i po decenije. A prvi polufinalni duel Lige šampiona, između Liverpula i Rome, pored maestralne partije Mohameda Salaha, sedam golova i ubedljive pobede "redsa", obeležili su i neredi na ulicama Liverpula.

Tuča
Izvor: YouTube


Huligani iz Rima, naoružani lancima, noževima, čekićima i palicama, upali su u kvart grada gde se okupljaju navijači domaćeg tima i započeli makljažu, koja, nažalost, još uvek može da ima tragičan epilog.

Naime, u napadu vandala stradao je 53-godišnji navijač Liverpula, a prema pisanju britanskog "Telegrafa", nesrećnik je doputovao iz Irske i lekari se još uvek bore za njegov život. Pristalica Liverpula je primljen u bolnicu zajedno s bratom, koji je takođe povređen, ali ne toliko ozbiljno.

huligani
Izvor: YouTube


Huligani su, prema rečima očevidaca, mlatili sve pred sobom, ne štedeći nikoga. Policija je kasnila na mesto događaja, ali je ipak uspela da uhapsi dva Italijana od 25 i 26 godina i oni se terete za pokušaj ubistva.

"Šokirani smo posle napada na našeg navijača, koji je završio u kritičnom stanju uoči utakmice sa Romom. Naše misli su uz žrtvu i njegovu porodicu. Imaće našu punu podršku. Liverpul sarađuje sa službama od trenutka incidenta i nastaviće", zvanična je izjava petostrukog prvaka Evrope.


Liverpul je u prvoj utakmici pobedio Romu 5:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC