DOŽIVOTNA ROBIJA!

Autor:

Kontroverzni danski pronalazač Peter Madsen osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva švedske novinarke Kim Val u njegovoj podmornici avgusta prošle godine.

0
A- A A+

Zločin koji je uzbudio Evropu i svet dobio je epilog.

Avgusta prošle godine pronađeno je iskasapljeno telo 30-godišnje švedske novinarke Kim Val. Poslednji put je bila viđena 11 dana ranije kako ulazi u podmornicu "domaće radinosti", čiji je vlasnik kontroverzni danski pronalazač Peter Madsen.

Posle obimne istrage, tokom koje je Madsen više puta menjao iskaz, sud u Kopenhagenu ga je danas osudio na doživotnu robiju.

Kada je obezglavljeni torzo 30-godišnje švedske novinarke pronađen u blizini obale u Kopenhagenu 21. avgusta,  policija je odmah ispitala Madsena kao glavnog osumnjičenog.

Madsen je više puta menjao iskaz.

U prvoj izjavi rekao je da novinarku iskrcao živu u luci u Kopenhagenu u noći sa 10. na 11. avgust. Potom je potpuno promenio iskaz i izjavio da se "dogodila nesreća na podmornici koja je dovela do smrti Kim Vol" i da ju je potom "sahranio u moru". 

Zatim je rekao da je novinarku udario poklopac podmornice i da je ona potom, oblivena krvlju, a nakon što je izdahnula, sahranio je u moru. 

"Izgubio sam tlo pod nogama i polopac je pao. Kim je bila teško povređena, ležala je na podu i obilno krvarila. Bila je u lokvi krvi", glasila je jedna od verzija 46-godišnjeg Madsena.

Njegova poslednja izjava bila je da je ona umrla od trovanja ugljen-monoksidom unutar podmorice, dok je on bio na palubi i da je morao da je raskomada kako bi joj delove tela izneo iz podmornice i bacio u more.

Tagovi:

Ostale vijesti