• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo ima novi Upravni odbor!

Autor mondo.ba

Danas je održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo.

Na sasjedanju krovnog tijela kluba imenovan je novi Upravni odbor kluba, te je izvršena rekonstrukcija upravljačke strukture FK Sarajevo.

“Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo je protekla u skladu sa važećim Statutom i aktima kluba. Prisustovao je dovoljan broj osoba kako bi proceduralno sve odluke bile pravosnažne i donešene promjene u strukturama kluba imaju za cilj da povećaju kvalitet rada po svim svojim segmentima.”, rekao je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

U saziv novog Upravnog odbora FK Sarajevo imenovani su stručnjak za bankarske poslove i prodaju, g. Senad Jahić, višegodišnji advokatan i pravnik g. Senad Bilić, te ekspertica za komunikacije i marketing gđa. Ema Bukovica. Upravo će g. Jahić biti predsjedavajući Upravnog odbora.

"Hvala delegatima Skupštine kluba na ukazanom povjerenju. Kao neko ko je svoje fudbalske početke napravio u FK Sarajevo, drago mi je što imam priliku da doprinesem radu voljenog kluba. Sarajevo je najveće ime bh. fudbala i moramo uraditi u narednom periodu sve potrebno kako bi naše Sarajevo ponovo bilo na vrhu.”, rekao je Jahić nakon imenovanja.

“Pred nama je mnogo posla. Želimo rješiti probleme koje postoje u klubu, otvoriti dijalog sa navijačima i značajno rekonstruisati sportski odjel kluba, jer ono što svakog navijača kluba najviše zanima jeste rezultat. Bitno je pitanje sportskog direktora i sistema odgovornosti u donošenju odluka vezanih za ostvarivanje sportskog rezultata. Pored toga tu su i ključni projekti za klub, koje želimo realizovati. Nadam se jednom uspješnom periodu za FK Sarajevo.”, dodao je Jahić, te je najavio da će Upravni odbor kluba krajem iduće sedmice održati konferenciju za medije, na kojoj će predstaviti svoj plan i program.

"Čitav svoj život sam vezan za Fudbalski klub Sarajevo kao navijač, a sada mi je ukazana prilika da pomognem klubu kao član Uprave. Sarajevo danas ne izgleda dobro, klub nije transparentan dovoljno, naš status u domaćem fudbalu nije dovoljno dobar i želim dati sve od sebe kako bi pomogao voljenom klubu koliko god mogu. Sarajevo zaslužuje, može i mora mnogo bolje!", rekao je Senad Bilić, novi član Uprave FK Sarajevo.

Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo činiće predstavnici većinskog ulagača, koji je će u svom djelovanju vršiti nadzor nad radom ostalih segmenata kluba, a isti čine g. Ken Čo, g. Lim Meng Kvong, te g. Nguen Hoai Nam.

“Drago mi je što je Skupština prošla u skladu sa Statutom kluba. Novom rukovodstvu kluba želim puno sreće u radu. Naša želja jeste jako Sarajevo. Zadovoljni smo razvojem Akademije, uspjesima mladih igrača i nadam se da će i prvi tim našeg kluba ostvarivati bolje rezultate. Koristim priliku da navijače i zaljubljenike pozovem na zajedništvo, jer je ovo klub svih onih, koji vole Sarajevo.”, rekao je Ken Čo.

Delegati Skupštine kluba, zajedno sa predstavnikom većinskog ulagača poželjeli su sreću prvom timu Sarajeva u predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Radnika, koja je na rasporedu u nedjelju 29. aprila sa početkom u 17 časova na Koševu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC