• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je i zvanično: Google promenio GMail

Autor mondo.rs

Novi izgled, nove i sigurnosne opcije.

Već smo pisali o tome da će se GMail promeniti iz korena i Google je to sad i potvrdio na svom zvaničnom blogu. Google promene opisuje „dramatičnim“, a kako smo ih mi već detaljno opisali, zajedno sa slikama, uputićemo vas na tu vest, od ranije - NOVI GMail.

Sada ćemo se osvrnuti na nove sigurnosne karakteristike.

GMail sad ima Confidental Mode, odnosno mod rada u kojem je moguće slati mejlove, koji će se samouništiti za određeno vreme i neće ostaviti nikakav trag ni kod pošiljaoca ni kod primaoca. Takođe, sad je GMail mejlove moguće zaključati SMS lozinkom i bez nje sadržaj mejla neće biti vidljiv nikom, osim onome ko dobije „ključ“ u SMS poruci i unese ga u mejl.

Set funkcija i novosti dolazi i pod modom Information Rights Management, koji omogućava sprečavanje prosleđivanja mejla, pravljenja kopije ili štampanja mejla koji ste poslali.

Uz sve ovo i upozorenja na lažne, spam i zloćudne mejlove su pojačana i lakše ih je uočiti.

Od ostalih novosti trebalo bi izdvojiti podsetnike, koji će vas upozoravati da niste odgovorili na neki bitan mejl, kao i pametne odgovore, koji se već neko vreme nalaze u aplikaciji GMail za Android i iOS. Ove funkcije su zasnovane na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji, koja će dobijati nova zaduženja u sledećim GMail verzijama za aplikacije i veb paltformu.

Novi GMail je već stigao za poslovne Google korisnike, a običnim korisnicima će biti dostupan ovih dana, kroz „Settings“ dugme, uz vizuelni podsetnik da je novi GMail spreman za probu.

Pročitajte još neke detalje o GMail promenama na Google blogu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS