• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real je veliki tim, pobeđuje i kad je nadigran!

Autor mondo.rs

Bajern je napadao u talasima, stihijski, baš kao što radi u Bundesligi - sa četvoricom na centaršut, ali... Madriđani se nisu uzbudili oko toga.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena igrali su kao što fudbaleri Bajerna iz Minhena i igraju u Bundesligi.

Napadali u talasima, sa nekoliko igrača na petercu, uguravali loptu u mrežu, sabijali rivala pred njegovog golmana, koristili svaku priliku da pošalju loptu u crvenu zonu i, logično, stvorili mnogo prilika za gol...

Ali, za Real Madrid potrebno je nešto više.

U prvoj utakmici polufinala Lige šampiona i reprizi prošlosezonskog četvrtfinala zabeležen je identičan rezultat na rasprodatom stadionu u najbogatijem nemačkom gradu - 1:2 (1:1).

Nakon što su u prvih 45 minuta zaista bili nadigrani u svim elementima igre, ali i nagrađeni volej majstorijom Marsela za 1:1 "tik" pred odlazak na odmor, dvostruki uzastopni prvaci Evrope porazgovarali su u svlačionici, pregrupisali se i, kao što to veliki timovi i rade, sačekali priliku da uzvrate.

Grešku najslabije karike u redovima Bajerna, beka Rafinje, rezervista Marko Asensio rutinski je u 57. minutu pretvorio u vođstvo "kraljevića" i potvrdio da često opsoravani trener tima, Zinedin Zidan, i te kako zna šta radi, i te kako ume da vidi šta nedostaje, i te kako razume koji je potez potrebno da povuče.

U svlačionici koju smo pomenuli saopštio je Isku Alarkonu, sopstvenoj opkladi zbog koje su i Karim Benzema i Garet Bejl ostali na klupi, da bi za ishod 25. utakmice dva giganta u Evropi najbolje bilo da obuče trenerku.

Momak koji ga je zamenio odigrao je kontru sa još jednom opkladom, Lukasom Vaskezom, i postigao gol za pobedu pred revanš narednog utorka u Madridu, zbog čega mu je prvi, sa osmehom "oko glave", čestitao upravo Isko.

Domaćin je poveo u 27. minutu posle sjajne akcije celog tima po desnoj strani, odakle je igrač Reala na pozajmici u Minhenu, Džejms Rodrigez, majstorskom asistencijom u prostor "pocepao" previsoko postavljenu odbranu gostiju i poslao Džošuu Kimiha u situaciju 1 na 1 sa Kejlorom Navasom...

...a bek Bajerna u stilu najskupljih napadača pogodio dalji ugao i izazvao veliku buku na tribinama.



Tribine su se tresle još nekoliko puta do odlaska na odmor, na koji je Real poneo egal rezultat zahvaljujući majstorskom pogotku Marsela iz 44. minuta, kada je Brazilac uhvatio savršen volej sa "kapice" i spakovao loptu iza leđa nemoćnog Svena Ulrajha.



To što je do kraja poluvremena ostalo još minut-dva, nije sprečilo Bavarce da pored anemičnih, rastrzanih i statičnih igrača Reala stvore još dve velike šanse za gol i proćerdaju ih - baš kao što su uradili Mats Humels i Tomas Miler u periodu utakmice pre Marselovog pogotka.

Paušalno (zaista je bilo teško pobrojati sve prilike za nemački sastav), odnos šansi u prvom poluvremenu mogao bi da bude 5:1 ili 6:1 - mada je pitanje i koliko je pogodak Madriđana stigao posle prave šanse.

Svestan da njegov tim nije ličio ni na senku dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, Zidan je na poluvremenu ostavio Iska Alarkona u svlačionici, uveo Marka Asensija, a ovaj igrač u 57. minutu prihvatio poklon očajnog Rafinje i potom u nekoliko sekundi uz pomoć Lukasa Vaskeza odigrao kontru za 1:2 i muk u Minhenu.

Brzo, kratko, jasno.



Zidan je utakmicu počeo i bez Benzeme i bez Bejla, dok je Hajnkes izveo manje-više očekivani sastav s obzirom na to da su povređeni Nojer, Alaba, Koman i Vidal. Već u 8. minutu večerašnje utakmice pridružio im se Roben, a u 34. i Boateng.

Evo i sastava za koje su se odlučili Jup Hajnkes i Zinedin Zidan.

Bajern Minhen: Ulrajh - Kimih, Boateng (od 34. Zile), Humels, Rafinja - Martinez (od 75. Toliso) - Roben (od 8. Alkantara), Miler, Rodrigez, Riberi - Levandovski.

Real Madrid: Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kasemiro (od 83. Kovačić), Modrić, Kros - Vaskez (od 67. Benzema), Isko (od 56. Asensio), Ronaldo.

Meč vodi holandski arbitar Bjern Kujpers.

Međusobni skor: 11-2-11

Ova dva kluba sastala su se 24 puta i malo je reći da su imali podjednako uspeha. Nikada nisu igrali finale, ali su se čak šest puta "tukli" u polufinalima: Bajern je prolazio dalje 1975/76 (3:1), 1986/87 (4:2), 2000/01 (3:1) i 2011/12 (3:3, penalima 3:1), a Real Madrid 1999/00 (3:2) i 2013/14 (5:0).

Prošle sezone, doduše u četvrtfinalu, Real je pobedio 1:2 u Minhenu, posle čega je bilo i 1:2 u Madridu, ali je u produžecima Kristijano Ronaldo postigao tri gola za pobedu od 4:2 (6:3 ukupno), nakon čega je Zidanov sastav postao prvi posle 1990. godine koji je odbranio titulu prvaka.


Rezultati polufinala:

utorak

Liverpul - Roma 5:2 (2:0)
/Salah 36, 45+1, Mane 56, Firmino 61, 69 - Džeko 81, Peroti pen 85/

sreda

Bajern Minhen - Real Madrid 1:2 (1:1)
/Kimih 27 - Marselo 44, Asensio 57/

Revanši su naredne nedelje, ali obrnutim redosledom.

Iz minuta u minut:

90+4 - KRAJ!

83 - Zidan pravi treću izmenu, defanzivni Kovačić menja defanzivnog Kasemira.

76 - ULRAJH!

Umalo da u prvoj akciji posle izlaska Martineza, Hajnkes bude kažnjen. Iskosa sa desne strane tukao je Benzema, a Ulrajh zabeležio odbranu utakmice.

75 - Hajnkes ide na sve ili ništa, izvodi defanzivnog vezistu Martineza, a ulazi Toliso.

71 - GOLAZO RONALDA POSLE IGRANJA RUKOM!

Zašto "dramimo" oko opravdano poništenog gola? Zato što ga nigde nije bilo 70 i kusur minuta, a onda istrčao kontru i, nakon što je rukom umirio dug pas sa svoje polovine, levom nogom "uhvatio" je volejčinu i zakucao loptu pored Ulrajha u "malu mrežu". Bunio se bez veze, jer je svima bilo jasno da bez leve ruke ne bi smirio pas, ali...

...kako mu malo treba da ni iz čega stvori nešto. Majstor!

67 - I treća prinudna izmena na meču, mada ovog puta u redovima Reala. Karvahal nije mogao više, a zameniće ga - Benzema!? Kako li će Real izgledati...

P. S. U međuvremenu, Bajern je nastavio bukvalno da nasrće na odbranu Reala, uteruje loptu u gol, kreće sa četvoricom na centaršuteve, pa i Riberi da puca iz svih uglova - neprecizno.

64 - RIBERI! RIBERI!

Dve šanse imao je najbolji igrač Bajerna ove večeri, ali je oba puta bolji bio Navas. Dve velike intervencije Kostarikanca.

57 - GOOOOOOL, PREOKRET!

Kakva greška Rafinje, kakva kontra Realovih "klinaca", kakva rutina Asensija u završnici.

Momak kojeg je Zidan uveo početkom drugog poluvremena umesto Iska dobio je na poklon loptu na sredini terena od nesigurnog Rafinje, odigrao kontru zajedno sa Vaskezom koji mu je asitirao za lagan pogodak i vođstvo od 1:2.

I... odmah slika sa klupe Madriđana, gde je Isko došao da zagrli trenera i čestita mu, iako je on bio označen kao "najslabija karika" za očajnu igru u prvih 45 minuta.

51 - ŠANSA!

Umalo 2:1. Riberi se poigrao sa Karvahalom i uputio oštru loptu na peterac, gde su se na "gomili" našli Miler, Varan i Ramos... a lopta proletela svu trojicu.

46 - Logično, nakon što je morao da ispuca dve izmene u prvih 45 minuta zbog povreda Robena i Boatenga, Hajnkes nije menjao ništa na poluvremenu (mada i nije morao s obzirom na to kakvu igru su pružili njegovi igrači). Logično, posle svega viđenog u prvom delu, bilo je očekivano da Zidan napravi izmenu - ceh za lošu igru ekipe platio je Isko kojeg je zamenio Asensio.

45+2 - Evo, ne može se kraće sumirati prvo poluvreme od ovoga: Ni sami ne znamo kako je rezultat 1:1, a verujemo ni Zidan.

45+1 - ŠANSA, ŠANSA, ŠANSA, ŠANSA...

Teško je i zapamtiti šta se sve u razmaku od minut dogodilo pred golom Reala, ali suština je da je Bajern promašio desetak velikih prilika za gol u ovom poluvremenu (od čega dve u nadoknadi), pa ima samo 1:1.

44 - MARSELOOOOO!

Kakva golčina levog beka, jednog od krivaca za prvi gol Bajerna. Hladan kao šricer bio je na centaršut sa desne strane i pogodio sam ugao Ulrajhovog gola.

Ni šansu praktično nisu imali gosti, ali imaju 1:1.

43 - KOLIKO SREĆE ZA REAL!

Humels, pa Miler! Dve kolosalne šanse u razmaku od 30-ak sekundi nisu iskoristili Bavarci. Prvo štoper Humels iz izgledne šanse nije pogodio gol, a onda je Miler uhvatio volejčinu posle centaršuta sa leve strane i malo je reći da bi zatresao mrežu da se na tom putu nije postavio Ramos.

Kapiten Reala zabeležio je intervenciju vrednu gola.

35 - RIBERI!?

Pomalo sluđenu ekipu Reala u seriji naleta mogao je da kazni i Riberi, ali nije bio spreman za loptu koju je iznenada dobio, pa mu se ona odbila od kolena i završila u Navasovom  naručju. Mogao je iskusni Francuz lako da povisi na 2:0.

34 - Još jedna povreda u Bajernu? Izgleda da jeste. Boateng se drži za prepone, a Hajnkes mora da uvede Zilea. Peh za pehom, ali i vođstvo za domaćina.

27 - GOOOL!

Kao na terminu u balonu izigrali su fudbaleri Bajerna ekipu Reala po levoj strani, gde je nedostajao preofanzivni Marselo, a odakle je Kimih iz veoma nezgodne pozicije za desnonogog igrača savladao Navasa i postigao treći gol u Ligi šampiona, a peti ove sezone za 1:0.

Asistirao mu je igrač Reala na pozajmici u Minhenu, Rodrigez.

23 - Karvahal! Pokušao je bek Reala da odigra dupli pas sa Vaskezom u šesnaestercu i uspeo, ali nakon intervencije Humelsa koji je nehotice dodao loptu do Karvahala, a ovaj tukao iz prve sa 15-ak metara udaljenosti... pravo u Ulrajha.

15 - Bajern u nešto većem posedu lopte, ali... bez šanse posle one uvodne za Levandovskog.

11 - Pomoć se ukazuje i Ramosu, koji je bio suspendovan za burnu revanš utakmicu sa Juventusom u revanšu četvrtfinala.

8 -  Hajnkes već mora da napravi prvu izmenu. Roben je pao i ne može da natavi, tako da će ga zameniti Alkantara. Videćemo kako će ovo uticati na planove Bajerna, s obzirom na to da Holanđanin i Španac nisu igrači istog tipa.

2 - Šansa za Bajern, ali Levandovski nije uspeo da "dohvati" loptu posle centaršuta Riberija.

1 - Počelo je, domaćin u kompletno crvenim, gost u potpuno crnim dresovima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC