• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Giljerme ponuđen Zvezdi, hoće ga i Torino

Autor mondo.rs

"Kao i velika većina brazilskih fudbalera, tako je i Giljerme u vlasništvu jedne tamošnje agencije koja klubovima prodaje prava za njega", piše "Kurir" u broju od četvrtka.

"Fudbaler posljednjeplasiranog tima u Italiji ponuđen je direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli", piše "Kurir" u broju od četvrtka i navodi:

"Giljerme Kosta Markes u maju puni 27 godina, igra na mjestu plejmejkera, mada se odlično snalazi i na pozicijama oba krila. Radi se o izuzetno snažnom fudbaleru, koji se bolje koristi lijevom nogom".

Ipak, u istom tekstu navodi se da će se "Crvena zvezda za potpis Giljermea boriti sa Torinom, koji mu nudi 3,5 miliona evra, što je prevelika suma za srpski klub".

Giljerme
Izvor: YouTube



Nuđen i Tešeira...

"Crvenoj zvezdi je u januaru mjesecu ponuđen Brazilac Aleks Tešeira, fudbaler kineskog Đangsua. Iako zvuči nevjerovatno da je bivši igrač Šahtjora iz Donjecka koji je prodan u Kinu za 50 miliona evra mogao da završi na Marakani, priča je istinita. Crvena zvezda i Đangsu se lako dogovorili, jer su Kinezi pristali da mu plaćaju platu, ali se Brazilcu nije išlo u Srbiju zbog zime, pa je ostao u klubu", piše "Kurir".

Međutim, određene okolnosti vezane za vlasništvo nad bivšim fudbalerom Brage i Legije, koji je prije deset dana doživio povredu ligamenata koljena u utakmici sa Sasuolom (2:2).

"Kao i velika većina brazilskih fudbalera, tako je i Giljerme u vlasništvu jedne tamošnje agencije koja klubovima prodaje prava za njega. Prema novom pravilniku koji je nedavno stupio na snagu FIFA i UEFA zabranjuju vlasništvo treće strane pri transferima. Zato razni fondovi, odnosno menadžerske agencije koriste male klubove kako bi pravno zabišli pravilnik. Giljerme se vodi kao član Santa Kruz Alvarenga, portugalskog petoligaša koji služi kao most investicionih fondova i menadžerskih agencija", navodi "Kurir" i podsjeća:

"Na isti način je Giljerme došao u Legiju, a tako u Evropu dolaze gotovo svi igrači iz Južne Amerike. Crvenoj zvezdi je poznat taj slučaj, pošto je tako dovodila Evandra, Borhu i Pašeka, a u novije vrijeme Edsona i Argentinca Moučea".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC