• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSBiH o Adamsu: Prvo da potpiše da će igrati...

Autor mondo.ba

Amerikanac Džoš Adams moraće da se obaveže da će se odazivati pozivima Duška Vujoševića prije nego što dobije državljanstvo BiH.

Reprezentacija BiH dva mjeseca pred početak drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u potrazi je za pojačanjem iz inostranstva.

Izbor je pao na američkog košarkaša Džoša Adamsa, ali prije nego što on postane "zmaj" potrebna je njegova pismena potvrda da će se odazvati pozivu selektora Duška Vujoševića.

"Poučeni nekim ranijim negativnim primjerima sa naturalizovanim igračima koji su nakon samo jednog ili dva reprezentativna ciklusa odustajali od reprezentacije BiH želimo od Adamsa imati i napismeno da će se odazvati pozivu“, rekao je za "Dnevni avaz“ potpredsjednik KSBIH Sejo Bukva.

On je potvrdio da je Adamsu poslan prijedlog ugovora na potpis i dodao da je prethodno ostvaren kontakt sa igračem i njegovim agentom te da želja s njihove strane definitivno postoji.

"S obzirom da je Adams mlad igrač naša je želja da se on obaveže da će u periodu od deset godina biti na raspolaganju reprezentaciji, uz naravno klauzule u sučaju da je iz opravdanih razloga spriječen da se odazove. Kad to budemo imali potpisano pokrenućemo proceduru dobijanja državljanstva za Adamsa", istakao je Bukva.

Košarkaški savez BiH paralelno vodi veliku borbu sa finansijama, a prema riječima Bukve situacija uoči ljeta u kojem će biti mnogo reprezentativnih akcija je gora nego ikad.

"Situacija je katastrofalna, niko ne pomaže, s državnog nivoa nemamo nikakvih nagovještaja da će nam pružiti podršku, odnosno osigurati neki minimalni budžat za aktivnosti saveza. Opet ćemo privatnim kanalima ganjati neka sredstva, bićemo prisiljeni da prosimo, plačemo i molimo da bi se pomoglo državnim selekcijama. Sav teret pao je na nekoliko ljudi koji se brzo troše i zaista ne znam koliko to još može trajati", rekao je Bukva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC