• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica i Minesota - ugovor istekao, sliedi odluka

Autor mondo.rs

Nekadašnji MVP Evrolige postaje ograničeno slobodan agent poslije najbolje NBA sezone. Da li će ostati u Mineapolisu?

Nemanja Bjelica (29 godina, 208 centimetara) završio je prošle nedelje svoju treću NBA sezonu, prvim nastupom u plej-ofu.

Srpski internacionalac bio je dio generacije koja je poslije 13 sezona vratila "vukove" u doigravanje, prekinuvši taj najduži aktivni "sušni" period bilo koje NBA franšize.

Poslije 67 odigranih mečeva u ligaškom dijelu i prosječnih nastupa u trajanju od 20,5 minuta, uz 6,8 poena i 4,1 skoka po utakmici, Bjelica je tako sa saigračima došao do serije protiv moćnog Hjustona. I skoro ni u jednom trenutku nije se postavljalo pitanje ko će proći u sljedeću fazu.

Bjelica će ovog ljeta, poslije zarađenih 11,7 miliona dolara, moći da dobija ponude drugih timova, ali će Minesota imati priliku da tu ponudu u julu izjednači i da ga za isti novac zadrži.

U pet mečeva protiv Džejmsa Hardena, Krisa Pola i ostatka ekipe, Bjelica je igrao po 9,4 minuta i postizao po 4,6 minuta. U tri utakmice (prvoj, trećoj i petoj) imao je zanemarljivu ulogu od po nekoliko minuta, u četvrtoj je postigao sedam poena za 16 minuta, dok je u drugoj bio najbolji igrač tima, sa 16 poena za 19 minuta na parketu.

Poslije oproštaja od plej-ofa, Bjelica (29 godina, 208 cm) otići će kao "ograničeno slobodan agent" na odmor, tokom kojeg bi mogao da potpiše jednogodišnji produžetak ugovora sa Minesota Timbervulvsima, poslije tri godine u kojima je zaradio po 3,9 miliona (2015/16), 3,8 miliona (2016/17) i 3,9 miliona (2017/18).



Nakon najuspješnije sezone rođenog Beograđanina, tokom koje je igrao najviše, postizao najviše poena i 21 put bio starter (do prošle jeseni - samo jednom), pred njim i Minesotom je važno ljeto.

U takmičarskoj 2017/18 "Beli" je nerijetko stavljao do znanja da mu jeste mjesto u NBA ligi, početkom marta postigao je i rekordnih 30 poena protiv Bostona i ostavio dobar utisak, bez obzira na to što ga je početkom zime mučila povreda stopala i što je zbog nje propustio 15 mečeva.

Kada je Džimi Batler odsustvovao zbog operacije meniskusa desnog koljena, Bjelica je bio tu da "uskoči" i da u ulozi startera bude jedan od važnijih igrača ekipe, a rukovodstvo "vukova" i Bjeličini predstavnici sada će se sastati da zajedno utvrde dalje korake.

Da li će MVP Evrolige za 2015. godinu ostati član ekipe iz Mineapolisa? Pitaće se i drugi klubovi, koji bi mogli da izađu pred dugogodišnjeg reprezentativca Srbije sa unosnijom ponudom od Minesotine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC