• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijeviću odbijena ostavka, sramota u Čačku

Autor mondo.rs

Predsedništvo KK Crvena zvezda mts pružilo je punu podršku šefu stručnog štaba i odredilo se prema "napadima neprincipijelne koalicije".

 Alimpijeviću odbijena ostavka, sramota u Čačku Izvor: MN PRESS

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević iz moralnih razloga je ponudio ostavku nakon poraza od Budućnosti u finalu plej-ofa ABA lige, ali je predsedništvo kluba, na sednici održanoj 17. aprila, tu ostavku jednoglasno odbilo i pružilo Alimpijeviću punu podršku.

Ovo je saopšteno nakon nove, sedme sednice Predsedništva crveno-belih, održane u četvrtak popodne.

Na današnjem sastanku napravljena je detaljna analiza nakon utakmice 3. kola Superlige u Čačku, koju je Borac dobio rezultatom 70:63.

Sledi duži izvod iz klupskog saopštenja:

"Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda mts odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom - sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda mts.

Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu je nedopustivo, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije. Zbog toga su unutar kluba povučeni određeni potezi i disciplinske mere, iako smo svesni da je ceo takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici i nepravdi koje su nam tamo nanete.

Sistem KK Crvena zvezda mts je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavale očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali.

Na početku ove takmičarske godine je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne 'neprincipijelne koalicije' pokušati da ruše klub sistemski.

NEISKRENI BOKAN

Predsedništvo KK Crvena zvezda mts zahvalilo se predsedniku Budućnosti Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu ("da opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi"), ali su crveno-beli poručili da ih ne doživljavaju iskreno.

Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone.

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima.

U julu 2017. upozorili smo da ulazimo u period koji će biti ispunjen usponima i padovima, jer je kompletan seniorski pogon doživeo brojne kadrovske promene.

KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča i kakva se sve medijska 'spinovanja' na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba.

Zato sada klub poziva sve da pokažu svoju privrženost Crvenoj zvezdi i podrže ovaj tim, jer bi svi zvižduci i loša atmosfera, koliko god bili opravdani gledajući partiju u Čačku, značili i svojevrstan uspeh za one koji su nam, ne računajući naše greške kojih je bilo, značajno 'pomagali' stvarajući afere, 'slučajeve' i sve situacije, poput najnovije", objavljeno je na sajtu prvaka Srbije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević


Na prethodnoj sednici obavljena je i analiza finala protiv Budućnosti, vezano za probleme o kojima je predsednik kluba Nebojša Čović govorio u medijskim nastupima prethodnih dana.

"Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova. Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone".

"Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne 'neprincipijelne koalicije', kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa poverenja i ugleda celokupne ABA lige. O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaveštena po završetku sezone".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

A DOKLE VIŠE O TOJ NEPRAVDI POMIRITE SE NEMA EVROLIGE I TO JE TO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC