• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić, Misimović i Ibišević idu u "legendu"!

Autor mondo.ba

Članovi Izvršnog odbora su prihvatili prijedlog da se na utakmici sa Crnom Gorom, upriliči zvanični oproštaj za igrače koji su odigrali najmanje 80 zvaničnih nastupa za „A“ selekciju.

 Spahić, Misimović i Ibišević idu u "legendu"! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Danas je u Sarajevu održana 22. redovna sjednica Izvršnog odbora FS BiH pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića.

Na sjednici je bilo prisutno 12 članova Izvršnog odbora, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Nakon dnevnog reda jednoglasno je usvojen Zapisnik sa informacijom o realizaciji zaključaka sa 21. sjednice Izvršnog odbora, informacija o važećim marketinškim ugovorima uz konstataciju da se za narednu sjednicu treba pripremiti sveobuhvatna analiza kao i prijedlog marketing plana, kao i informacija o finansijskoj situaciji.

Najzanimljiviji zaključci se tiču reprezenativnih selekcija i Premijer lige BiH.

Utvrđena je cijena ulaznica za susret sa Crnom Gorom, koja će biti odigrana 28. maja 2018. u Zenici, te će iznositi 20 KM (zapad), 15 (istok) i 10 KM (sjever i jug).

Članovi Izvršnog odbora su takođe prihvatili prijedlog da se na utakmici sa Crnom Gorom, upriliči zvanični oproštaj za igrače koji su odigrali najmanje 80 zvaničnih nastupa za „A“ selekciju, a to su Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević. Imajući u vidu značaj plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prihvaćen je i prijedlog da se za igrače koji su nastupali na ovom takmičenju u narednom periodu organizuje zajednički oproštaj u jednoj od humanitarno-revijalnih utakmica.

Prihvaćen je prijedlog Tehničkog komiteta te je stručni štab „U-19“ selekcije razriješen dužnosti, uz zahvalnost za dosadašnji dugogodišnji rad koji nije potvrđen adekvatnim rezultatima, a do naredne sjednice Izvršnog odbora treba biti utvrđen prijedlog članova stručnog štaba.

Toni Karačić je u sedam ciklusa predvodio U19 reprezentaciju BiH, ali nijednom se nije uspio plasirati na Evropsko prvenstvo.

Kada je riječ o Premijer ligi BiH konstatovano je da je napravljen određeni pomak, te je smanjen broj grešaka na utakmicama završnice Premijer lige. Naglašeno je da će članovi IO sa posebnom pažnjom pratiti rad organa i službenih aktera na utakmicama Premijer lige, pružiti im podršku u radu ali će biti spremni i na dalje mjere ukoliko dođe do odstupanja od primjene relevantnih propozicija takmičenja.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC