• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zablistali Gudurić i Kalinić, Fener u Beogradu!

Autor mondo.rs

Fenerbahče u Vitoriji stigao do treće pobede nad Baskonijom i plasirao se na Fajnal for Evrolige.

Četvrti put zaredom, Fenerbahče ide na Fajnal for Evrolige! Taj cilj nije ispunjen samo u prvoj sezoni pod vođstvom Željka Obradovića, a onda su usledili četvrto mesto u Madridu 2015, finale u Berlinu 2016. i titula u Istanbulu prošle godine.

Ovog puta je u četvrtfinalu savladana Baskonija, ukupno sa 3:1, a u četvrtoj utakmici u Vitoriji bilo je 83:92 (19:25, 13:23, 30:24, 21:20)!

U polufinalu završnog turnira u Beogradu, zakazanog za 18. maj, sastaće se Fenerbahče i Žalgiris!

Drugi par daće pobednici serija Himki - CSKA (trenutno 1:2) i Real Madrid - Panatinaikos (2:1), čije naredne epizode su na rasporedu u petak.

Najefikasniji u Obradovićevom sastavu u četvrtak uveče bio je Marko Gudurić, kome je falio poen da izjednači svoj ovosezonski rekord, postavljen u meču protiv Makabija.

Reprezentativni bek postigao je 22 poena, od toga tri trojke iz pet šuteva, a naročito je bio upečatljiv u prvom poluvremenu, kada je Fener sticao ubedljivo vođstvo i slao poruku Baskoniji i njenim navijačima da će povratak u Istanbul na "majstoricu" ostati nedosanjani san.

Nikolo Meli dao je 21 poena, a Nikola Kalinić 13, od toga četiri zaredom u pomalo kritičnom periodu, početkom četvrte četvrtine, nakon što je Baskonija serijom 15:1 smanjila sa "minus 21" na samo 62:69.

Tada je važnu trojku ubacio adut sa klupe Bobi Dikson, Jan Veseli nadovezao se "ali-up" zakucavanjem uz dodatno slobodno bacanje, dok je Kalinić uz još jednu Diksonovu trojku označio kraj frenetičnog naleta domaćih.

Obradoviću će predstojeći Fajnal for biti prilika da se okiti jubilarnom 10. titulom šampiona Evrope!

BASKONIJA: Poarije 14 (5sk, 3as), Boboa 13 (4sk), Fojgtman 12 (7sk), Uertas 11 (6as), Šengelija 11, Grejndžer 10, Garino 8 (5sk), Džening 2, Diop 2, Vildoza, Tima, Malmanis.

FENERBAHČE: Gudurić 22 (3as, 2ukr), Meli 21 (3sk, 3as, 2ukr), Kalinić 13, Veseli 7 (6sk, 2ukr), Dikson 6, Slukas 5 (8as), Tompson 5 (4sk), Datome 5, Vonamejker 4 (3izg), Duverioglu 4, Naneli, Mahmutoglu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC