• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle drame CSKA će put Beograda

Autor mondo.rs

Tim Dimitrisa Itudisa u neizvesnom meču na gostovanju eliminisao Himki i izborio plasman na Fajnal foru Evrolige u srpskoj prestonici

 CSKA na F4 Evroliga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

CSKA je pre početka sezone slovio za prvog favorita za plasman na završni turnir Evrolige i Moskovljani su i opravdali tu ulogu. Nakon što su i regularni deo sezone završili sa najboljim skorom (24-6), obavili su uspešan posao i u plej-ofu.

Pobedili su Himki ukupnim rezultatom 3:1 u seriji i obezbedili plasman na Fajnal for u Beogradu, koji će se održati od 18. do 20. maja u Areni.

Ekipa Dimitrisa Itudisa je ključni trijumf ostvarila u četvrtom meču na gostovanju Himkiju u Areni Mitišči rezultatom 89:88 (32:25, 25:19, 14:21, 18:23), ali je ostalo otvoreno pitanje da li je Himki greškom zapisničkog stola oštećen.

U neizvesnoj završnici u kojem je posle vođstva CSKA tokom celog meča Himki uspeo da uhvati priključak, odluka o pobedniku pala je posle greške van terena.

Entoni Gil je 20 sekundi pre završetka doneo minimalnu prednost ekipi Himkija pogodivši jedno slobodno bacanje (88:87), a onda je domaći tim branio poslednji napad, ali bez uspeha jer je Kori Higins pogodio 5,6 sekundi pre kraja i vratio minimalnu prednost CSKA (89:88).

Domaći tim je potom brzo izveo loptu, a Čarls Dženkins je pogodio i praktično Himkiju obezbedio pobedu, ali poeni nisu priznati. Zakazao je zapisnički sto, jer navodno nije pustio merenje vremena kada je trebalo, a sudija Saša Pukl nije uvažio koš Dženkinsa, što je ostavilo veliku mrlju na trijumf CSKA i način kojim je završena plej-of serija.

Trener Jorgosa Barcokas žestoko se pobunio zbog odluke sudije, kao i igrači i navijači, ali je Pukl nije promenio.

Saša Pukl Himki CSKA
Izvor: YouTube

U ekipi CSKA najefikasniji je bio Kori Higins sa 20 poena, Andrej Voroncevič ubacio je 15 uz pet skokova, dok je Serhio Rodrigez završio duel sa 14 pogodaka i tri asistencije.

Ekipu Himkija predvodio je sjajni Aleksej Šved sa 36 poena, od čega je ubacio osam trojki iz 12 pokušaja. On je imao i pet skokova i šest asistencija.

Zapažen je bio i Stefan Marković sa devet poena (šut za tri 2/3), tri uhvaćene lopte, jednom ukradenom i dve asistencije.

CSKA će se u polufinalu završnog turnira Evrolige u Beogradu sastati sa pobednikom meča Real Madrid - Panatinaikos (trenutni rezultat 2:1), dok će drugi polufinalni par činiti Fenerbahče i Žalgiris.

CSKA je izborio 18. put plasman na Fajnal for, a sedmi put u nizu. Moskovljan su titulu prvaka Evrope osvajali tri puta, a poslednju 2016. u Berlinu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC