SNSD: Ukinuti privilegije i smanjiti plate za 30%!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je najavio danas da će SNSD inicirati da se ukinu „sve druge privilegije“ poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te da im se plate smanje za 30 odsto.

0
A- A A+
dodik Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Kazao je i kako će poslanik u PSBiH Milica Marković povući zahtjev komisiji da joj se odobri novac za banjsko liječenje, a što je posljednjih dana izazvalo negativne reakcije u javnosti.

„Javno pokrećemo incijativu da se sve privilegije za banjska liječenja i drugo ukinu, i da se njihove plate smanje za 30 odsto. Pošto ćemo mi u sljedećem mandatu biti većina, javno pokrećemo tu inicijativu“, kazao je danas Dodik.

Markovićeva danas nije željela komentarisati da li je njen postupak bio „moralan“, ali je kazala da su isto radili i prije nje, a da je sve do pravilnika Administrativne komisije u čijem donošenju nije ona učestvovala.

Marković je danas predstavila i izvještaja koji je prošle sedmice razmatran u Strazburu, a u vezi njene navodne uloge u korupciji u vezi Azerbejdžana i Armenije.

Kazala je da je izvještaj napisan na preko 200 stranica,  a da se u njemu ocjenjuje da su „inspiratori cijele priče bili Mladen Bosić i Predrag Grgić“, te da se konstatuje da su napravili anonimna pisma i pripremili dokumente koji su trebali da budu interni, a ne da se puste u medije prije istrage.

"Postojala je korupcija. To stoji, a odnosi se na petnaestak evropskih poslanika. Poslanici, koju su pobrojani, su iz velikih zemlja, Francuske, Njemačke, Italije... Što se tiče Bosić, Grgića i ministra Igora Crnatka, to su loši ljudi i loši političari kada su se usudili da na osnovu laži optužuju nekoga, pa i mene kao ženu. Njih trojica su se obrušili na mene, jednu ženu", rekla je Marković.

Markovićevu je danas podržao i Dodik, koji je iznio brojne kritike na račun opozicije u RS, a posebno Mladena Bosića za kojeg je kazao da je „ozbiljan lažov,  politička gnjida i politički nedorastao“.

Ostale vijesti