• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda rekao Željku: "Bravo, kume"!

Autor mondo.rs

Trofejni srpski trener očekuje da u utakmici za evropsku titulu vidi Fenerbahče i CSKA. Smatra da je Žalgiris bio najbolji TIM u Evroligi, a Guduriću predviđa vrhunske domete.

 Dusan-Ivkovic-prognoza-finale-Evrolige-Fenerbahce-CSKA-Fajnal-for-Beograd-2018. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dan nakon završetka Top 8 faze Evrolige i formiranja drugog polufinalnog para, Dušan Ivković je u razgovoru sa novinarima, na otvorenim terenima Crvene zvezde na Kalemegdanu, dao svoje viđenje predstojećeg Fajnal fora.

Od 18. do 20. maja u Beogradu će se za kontinentalni tron boriti Fenerbahče, Žalgiris, CSKA i Real Madrid.

"Još je prerano za prognoze, ali sigurno je da sa moje strane postoje određene simpatije i favoriti. Mom kumu, Željku Obradoviću, rekao sam: 'Bravo, kume! Kao i prošle godine, kada je najvažnije, tim ti igra kako treba, a tvoje vođenje i tvoje reakcije su najbolje moguće'".

"Ne treba da zaboravimo da je Fenerbahče letos ostao bez 'kičme' - bez Bogdanovića, kao najboljeg realizatora i strelca i bez Judoa, koji je bio stub odbrane. Ne bih želeo da im stavim breme favorita, ali ako se ekipi CSKA oporave Hajns i De Kolo, mislim da možemo očekivati finale kao 2016, dakle Fenerbahče - CSKA", izjavio je Ivković (74) u okviru Evroliginog "One Team" događaja i promocije Fajnal fora.

BEOGRAD JE SPREMAN

"Srbija i Beograd zaslužili su da Fajnal for Evrolige bude ovde održan i ranije. Verovatno je bilo objektivnih razloga koji su to sprečavali, možda i infrastrukturnih, ali mislim da je Beograd sada spreman i siguran sam da će organizacija biti najbolja moguća".

Bogdanovićevo mesto, još ne i ulogu, popunio je Marko Gudurić. Može li on da u utakmicama najvišeg pritiska odigra kao sadašnji bek Sakramento Kingsa i drug iz reprezentacije?

"Marko Gudurić je mlad igrač, koji je na poslednje dve utakmice pokazao da su Željkov izbor i Fenerbahčeova investicija bili ispravni. Košarka je timski sport, ali mislim da će on dostići visoku svetsku klasu, kao igrač".

Obradović će se u polufinalu nadmudrivati sa Šarunasom Jasikevičijusom, koga je svojevremeno trenirao u Panatinaikosu...

"Žalgiris je sigurno najprijatnije iznenađenje Evrolige. Moj kolega Dule Vujošević je često pravio komparacije budžeta i koliko je ko plaćen. Oni su nastupili verovatno sa jednim od najmanjih budžeta, ali su po mom mišljenju bili najbolji tim. U tome veliku ulogu ima i Jasikevičijus, jedno novo, stabilno ime u našoj, trenerskoj branši".

Žalgiris je u Top 8 fazi eliminisao Olimpijakos, tim sa kojim je Ivković dva puta bio šampion Evrope, 1997. i 2012.

"Bio sam na prve dve utakmice u Atini i jako mi je žao... Ta Olimpijakosova generacija je mnogo dala evropskoj košarci. Otkako sam ih okupio, negde 2010. godine, bili su dva puta i prvaci Evrope. Njihov glavni šmek je bio karakter, koji sam očekivao da će pokazati u jednom od dva meča u Kaunasu, ali Žalgiris im svojom dobrom igrom nije to dozvolio".

U Evroligi koju je 2000. godine pokrenuo ULEB, srpskih timova nije bilo samo u prvoj sezoni. Ako se ne desi neko čudo izvan terena, niz učešća Partizana i(li) Crvene zvezde biće prekinut u sezoni 2018/19, pošto je prvak ABA lige postala Budućnost.

"To je jako loše za srpsku košarku. Talenat i igračka baza sigurno postoje, ali ovde nije problem samo u struci i radu. Međutim, uvek se pronalaze određena rešenja kada je najteže i mislim da ćemo mi već u narednom ciklusu opet imati klub u Evroligi. Ovo sada je jako loše", završio je Ivković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC