• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac najbrži na trci "Beograd - Banjaluka"

Autor mondo.ba

Vozač slovenačke Adrije Gašper Katrašnik pobjednik je biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", 12. po redu, koja je u nedjelju vožena i na drugoj etapi od Teslića do Banjaluke.

 Gašper Katrašnik pobjednik trke Beograd - Banjaluka (FOTO) Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pobjednik druge etape i ukupni pobjednik trke „Beograd - Banjaluka je član slovenačke Adrije Gašper Katrašnik, koji je apsolutno zaslužio žutu majicu, jer je trijumfoivao i u prvoj etapi.

Katrašnik je prvo bio najbrži od Beograda do Brčkog, a zatim odličnu formu potvrdio i u drugih 180 kilometara od Teslića do Banjaluke. Zanimljivo, on do sada nikada nije imao ni etapnu pobjedu u trci prve kategorije, pa je ogrnut žutom majicom i uz šampanjac proslavio najveći uspjeh u karijeri.

"Trka je bila vrlo brza kao i juče, ali je ostatak ekipe odradio odličan posao. Mnogo sam srećan zbog pobjede, a ova dva dana pamtiću dok sam živ. Znao sam da sam u dobroj formi, ali to nije garant za dobar rezultat. Ipak, sve mi se poklopilo", rekao je Katrašnik, za kojeg ćemo sigurno još čuti, s obzirom da je tek napunio 23 godine.

Banjaluka spremna za finiš trke Beograd-Banjaluka

Drugo mjesto u generalnom plasmanu osvojio je takmičar Gazproma Roman Maikin, dok je treći bio Nikolas Herman Tivani iz Treviđanija.

"Bila je vrlo naporna trka, jer smo po dosta toplom vremenu nabili jak tempo. Nisam odustajao ni kada mi je bilo baš teško, pa sam izuzetno zadovoljan drugim mjestom", rekao je Maikin.

Prvu žutu majicu u 12 godina dugoj istoriji trke dodijelio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"Naš grad je još jednom pokazao da je grad sporta. Trudićemo se da nastavimo u tom pravcu", rekao je Radojičić.

Trka BL-BG, prva etapa: Katrašniku "žuta majica"

Bijelu majicu, namijenjenu najboljem mladom vozaču, obukao je član Sanđeminija Alesandro Marinoci, dok je najbolji sprinter i vlasnik zelene majice je Jodok Salcman iz ekipe WSA Pushbikers. Najviše bodova na brdskim dionicama i dobitnik crvene majice je Rok Korošec iz ekipe My Bike Stevens.

Iako su se u finišu druge etape nad Banjaluku nadvili oblaci, kiša nije pokvarila odličan ugođaj, koji je počeo još u Tesliću. Veliki broj građana ove opštine koja je četvrti put bila domaćin starta druge etape ispratio je bicikliste na 180 kilometara dug put.

"Izuzetna nam je čast što već tradicionlalno sarađujemo sa organizatorima ovog događaja. Mi smo opština koja ima veliki turistički potencijal i trudimo se da ga koristimo na najbolji način. U subotu smo imali potpuno popunjen smještajne kapacitete, a raspolažemo sa 1.200 kreveta. To je najbolji dokaz koliko nam znači ova trka", rekao je direktor Turističke organizacije Teslića Siniša Božić.

Baš kao i u Tesliću, veliki broj građana Dervente izašao je da pozdravi majstore na dva točka, a načelnik Milorad Simić je naglasio da je Derventa ponosna što je prolazni cilj jednog ovakvog događaja.

"Dugi niz godina smo na biciklističkoj mapi, čime pokazujemo da smo grad sporta. Od tada je biciklizam još više zaživio u našem gradu, tako da organizujemo jednu rekreativnu trku u kojoj učesnici obilaze naše turističke destinacije u dolini Ukrine", rekao je Simić.

Jedan od prolaznih ponovo je bio Prnjavor, a načelnik Darko Tomaš naglasio je da će ova opština iduće godine pokušati da dobije domaćinstvo starta ili cilja jedne etape.

"Mnogo nam znači što smo na neki načiin uključeni u organizaciju. Raspoloženi smo da pregovaramo sa direktorom trke o domaćinstvu starta ili cilja etape i mislim da će biti prostora za dogovor", najavio je Tomaš.

Direktor trke Vladimir Kuvalja još jednom je zahvalio svima koji su pomogli organizaciju i naglasio da je prezadovoljan kako je sve prošlo ove godine.

"S obzirom da smo debitovali u najjačem društvu, malo sam strepio zbog dodatnih organizacionih zahtijeva, ali sve je ispalo odlično. Mislim da smo opravdali povjerenje ljudi iz UCI-ja koji su prepoznali naš dugogodišnji rad i uvrstili nas u elitnu kategoriju", rekao je Kuvalja.

Ova trka bila je posljednja u karijeri za učesnika Olimpijskih igara Nebojšu Jovanovića. Član Partizana je najveći prijatelj trke među biciklistima, jer je nastupio na 11 od 12 trka, s toga i ne čudi što je baš na ovoj trci odvezao posljednje takmičarske kilometre.

"Još ranije sam odlučio da karijeru završim ovde. Pratio sam kako je trka rasla iz godine u godinu, došli smo do prve kategorije, a verujem da može postati još bolja. Što se mene tiče, ponosan sam na sve urađeno, a sada se okrećem novom pozivu jer ću biti trener", rekao je Jovanović.

Tako je spuštena zavjesa na ovogodišnju trku, koja je još jednom potvrdila da je bez konkurencije u regionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC