• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Priče iz komšiluka" stižu iz cijelog regiona!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Nakon što smo početkom prošle sedmice objavili drugo izdanje našeg konkursa "Priče iz komšiluka", već nam u velikom broju pristižu sjajne priče, a naročito smo radosni jer je puno priča pristiglo izvan BiH!

 "Priče iz komšiluka" stižu iz cijelog regiona! Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Lijepa vijest je i da priče koje smo do sada dobili, iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, slikaju neku drugu, mnogo ljepšu i humaniju stvarnost od one koju nam nameću "normalni" mediji.

Prošlogodišnji konkurs Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka" premašio je sva naša očekivanja i, kako se pokazalo, zaista dao snažnu podršku mladim autorima iz BiH. Neki od njih u međuvremenu su objavili svoje prve knjige, drugi su osvojili značajne književne nagrade, a većina je nastavila intenzivno da piše.

Zbog toga smo se ove godine odlučili da konkurs proširimo na cijeli region, a najboljeg autora nagradimo izdavanjem sopstvene knjige! Veoma nam je stalo da pristiglih priča bude što više kako bi ovogodišnja zbirka kratkih priča bila što kvalitetnija, zbog čega vas ponovo pozivamo – prijavite se na naš konkurs "Priče iz komšiluka 2"!

KONKURS "PRIČE IZ KOMŠILUKA 2"

Mondo.ba portal vas poziva da se prijavite na REGIONALNI konkurs za kratke priče "Priče iz komšiluka 2". Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija IZDAVANJE KNJIGE!

Konkurs je otvoren 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave primamo do 23. maja u ponoć. Pozivamo sve građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu da nam pošalju svoju priču.

Cilj nam je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima i hroničarima da svijetu pokažu svoj talenat. Naravno, mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija, važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite nam o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

USLOVI KONKURSA:
- Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prošlogodišnjem konkursu "Priče iz komšiluka" takođe mogu da se prijave)
- Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
- Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
- Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
- Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
- Najbolji radovi biće objavljeni u knjizi "Priče iz komšiluka 2", koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom "Imprimatur" (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu).
- Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće "Imprimatur"
- Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
- Berislav Blagojević, pisac, predsjednik žirija
- Boris Maksimović, književnik, urednik časopisa Talas i direktor izdavačke kuće Imprimatur, član žirija
- Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, član žirija
- Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel, član žirija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop