Kako da znate da li ste pronašli "srodnu dušu"

Autor:

Evo šta kažu stručnjaci, koji su znakovi da ste našli "onog pravog" ili "onu pravu".

0
A- A A+

Popularna kultura "hrani" nas idejom o postojanju srodne duše koju ima svako od nas. Ali, iako zvuči suviše bajkovito da bi bilo  istinito, i psiholozi se slažu da srodne duše postoje.

"Apsolutno verujem da srodne duše postoje, ali takođe verujem da svako od nas ima više od jedne 'srodne duše'", kaže za "Dejli mejl" psiholog i porodični terapeut Megan Laskomb.

"Nema nikakvog smisla verovati da svi mi imamo samo jednu srodnu dušu, kad bi bilo tako, naši životi bi bili tako bolno prazni dok je ne sretnemo", objašnjava ona.

Ali, Laskombova upozorava da je danas toliki pritisak da se "potrudimo i nađemo svoju srodnu dušu", da ljudi očekuju da tako nešto istog trenutka prepoznaju.

"Srodne duše su mnogo dublja kategorija. To nije prva osoba u koju ste se zaljubili, to čak ne mora ni biti neko ko će vam biti ljubavnik. Mi nekako automatski pretpostavljamo da će srodna duša biti neko s kim ćemo biti u romantičnom odnosu, ali to uopšte ne mora biti slučaj", kaže ona.

Možda će to biti neko ko će nam biti prijatelj do kraja života, ali s kim se nikad nećemo ni poljubiti...

Stvar je u tome što je srodna duša zapravo neko ko će značajno uticati na vaš život, čak i ako više ne budete zajedno.

Kako da prepoznate srodnu dušu? Pa, Laskombova kaže da će to biti osoba sa kojom ćete osetiti povezanost na nivou dubljem nego što ste ikada mogli da zamislite.

"Shvatićete da delite iste vrednosti, da uz tu osobu vi postajete bolji, da rastete u nešto više nego što ste i pretpostavljali da biste mogli biti", objašnjava ona.

Srodna duša biće onaj ko je oduvek čeznuo ne za "nekim kao što ste vi", nego… za vama. Neko kome ste otelotvorenje snova, i ko je otelotvorenje vaših.

Tagovi:

Ostale vijesti