• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučica" se sjeća maja 1984: Hladna osveta

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Prije 34 godine Roma je na Olimpiku izgubila finale KEŠ-a od Liverpula. Sutra u polufinalu "vučica" želi osvetu, ali je čeka pakleni zadatak.

Večeras, poslije revanša na Santjago Bernabeu, dobićemo prvog finalistu Lige šampiona - Real Madrid ili Bajern. U srijedu i drugog, a za sada je mjestu u Kijevu daleko bliži Liverpul, dok se Roma nada novom čudu.

Ako su mogli da pobijede Barselonu i nadoknade 1:4, zašto ne bi isto ponovili i protiv "redsa", koji na Olimpiko dolaze sa ogromnih 5:2 iz prve utakmice odigrane na Enfildu?

Čuda se povremeno dešavaju u životu...

 Bila bi to najbolja osveta za čuveni poraz u finalu Kupa šampiona 1984. godine na penale, kada je "Olimpiko" plakao dok su se gosti iz Liverpula radovali.

"Najvažnije je da budemo kao jedan, da tim funkcioniše kao porodica. Ostalo je još 90 minuta velike borbe. Vjerujem da možemo u Kijev", izjavio je standardni prvotimac Rome Belgijanac Rađa Naingolan.

Napadački triling Mohamed Salah - Roberto Firmino - Sadio Mane djeluje neuzastavljivo, pogotovo Salah, koji se vraća kući, jer je prethodne dvije sezone bio član Rimljana.

"Znamo da nije gotovo, Roma je u finišu prvog meča sa dva gola pokazala da ne smijemo da se opustimo. Dolazimo u Rim da odigramo još jednu dobru utakmicu i potvrdimo finale", izjavio je Salah.

Rimljani će igrati u najjačem sastavu, sa Aleksandrom Kolarovom i Edinom Džekom u startnih 11, dok gosti iz Engleske stižu bez Aleksa-Okslejda Čemberlena, koji se povrijedio u prvom meču i završio sezonu.

Salah "ubio" Romu, Džeko i Peroti je oživjeli!


Trener Rome Euzebio di Frančesko je optimista.

"Volio bih da napravimo rezultat kao na meču protiv Barselone. Tu ne mislim samo na rezultat, već na psihičku spremnost i želju sa kojom smo ušli u utakmicu od prvog minuta, ali znam da to nije lako. Ipak, vjerujem da uz podršku publike mi možemo to", rekao je Di Frančesko. 

"Sada igramo sa u potpunosti drugačijim timom, psihički i taktički. Liverpul ne drži mnogo loptu, on igra direktan fudbal. Moramo da postignemo tri gola, a to znači da ne možemo da igramo ispred svog šesnaestarca, moramo da napadnemo. S druge strane to znači da će biti dosta prostora za njihove kontre, a o tome moramo da mislimo. Imaju jako brze igrače naprijed koji lako mogu da ugroze naš gol", rekao je trener Rome. 

On je pozvao navijače da budu entuzijastični i podrže ekipu kao protiv Barselone.

"Igraćemo pred 70,000 ljudi. Želim da vidim entuzijazam, želju da se napravi podvig. Zato moramo da postignemo gol što prije, kako bismo dodatno 'zapalili' atmosferu i dali navijačima dodatan razlog da nam daju još jaču podršku", rekao je on.

Revanš meč polufinala LIge šampiona između Rome i Liverpula igra se sutra od 20.45 sati.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC