• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Talisman!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nadam se da će, kao što je Salah zablistao u prvoj utakmici, Edin Džeko ovoga puta obilježiti naš povratak", rekao je trener Rome Euzebio Di Frančesko.

Trener Rome Euzebio Di Frančesko izjavio je da je Edin Džeko jedan od talismana njegovog tima i da se nada da bi u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Liverpula bh. napadač mogao režirati povratak "vučice".

Iz prvog susreta "redsi" imaju veliku prednost od 5:2, ali se Di Frančesko ne želi unaprijed predati.

Strateg Rimljana najavio je otvorenu igru, kako bi nakon eliminacije Barselone, pokušali napraviti još jedno čudo.

"Ako igrate s namjerom da postižete golove, onda je potrebno da ispravno čitate opasne situacije. Ako izgubite loptu, imaćete problema. Morate napraviti što manje grešaka. Moramo iskoristiti njihove greške najbolje što možemo i naravno napraviti ih manje od njih", kazao je Di Frančesko i dodao da je dobra stvar što se revanš igra na "Olimpiku":

"U našim domaćim utakmicama u Ligi šampiona protivnicima smo davali jako malo šansi. Malo smo im toga dozvoljavali i bili smo klinički precizni kada smo trebali da ih 'povrijedimo'. Nadam se da ćemo to raditi i protiv Liverpula. Ponavljam to neće biti lako, ali moramo vjerovati u sebe, uz svu strast koja je u nama."

Strateg Rome svjestan je da će igrači na terenu odlučiti ko će se plasirati u finale, a izrazio je nadu da bi slavlje njegovoj ekipi mogli donijeti Džeko i Rađa Naingolan.

"Džeko je jedan od naših talismana. Nadam se da će, kao što je Mohamed Salah zablistao u prvoj utakmici, Džeko ovoga puta obilježiti naš povratak. Igrač sa njegovim kvalitetom i sposobnosti treba preuzeti odgovornost. Nadam se da će isto uraditi i Naingolan“, zaključio je trener rimskog kluba.

Utakmica Roma - Liverpul igraće se večeras na "Olimpiku" od 20.45 sati.

Plasman u finale Lige šampiona sinoć je ostvario Real Madrid nakon što je na "Santjago Bernabeuu" odigrao 2:2 sa Bajernom. U prvom susret "kraljevski klub" slavio je sa 2:1.

Finale najjačeg evropskog klupskog takmičenja igraće se 26. juna na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC