• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Još nije kraj, ali sve sami odlučujemo

Autor mondo.ba

Mostarci imaju lijepu priliku da osvoje treću uzastopnu titulu u Premijer ligi BIH, što do sada nikom nije pošlo za rukom.

Sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar, aktuelni šampion BIH Zrinjski iz Mostara dočekuje posljednja tri kola sezone.

Tim Blaža Sliškovića ima lijepu priliku da osvoji treću uzastopnu titulu u Premijer ligi BIH, što do sada nikom nije pošlo za rukom.

Do ostvarenja tog cilja, ostalo je da odigraju još utakmice sa Širokim Brijegom, Sarajevom i Krupom, od čega je jedino gostovanje ono na "Koševu".

I ove sezone jedan od najboljih u redovima Zrinjskog je Nemanja Bilbija, strijelac 11 prvenstvenih pogodaka za četu sa stadiona "Pod Bijelim brijegom".

"Objektivno, dosta toga je na našoj strani. Imamo tri boda više, bolji međusobni skor, jednu utakmicu više na domaćem terenu... Ipak, svjesni smo da još nismo završili posao i da ne smijemo prerano početi slaviti", izjavio je Bilbija za "Dnevni avaz".

Bilbija je navikao na trofeje, s obzirom da je titulu prvaka BiH osvajao u tri posljednje sezone - prvo u dresu Sarajeva, a potonje dvije sa "plemićima".

Zrinjskom sada slijedi hercegovački derbi protiv Širokog Brijega u Mostaru, dok će Željezničar imati teško gostovanje u Bijeljini ekipi Radnika.

"Ne treba da se opterećujemo time šta će uraditi Željezničar. Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini i fokusirani smo samo na subotnju utakmicu protiv Širokog Brijega. Biće to jedan pravi derbi, iz kojeg ćemo pokušati izaći kao pobjednici, te tako napraviti novi korak ka našem cilju", poručio je 27-godišnji Banjalučanin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC