• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić: Opstanak - uspjeh Borca? Nije dobro!

Autor mondo.ba

Trener banjalučkih "crveno-plavih" naglasio je da Borac mora biti u društvu Zrinjskog, Željezničara, Sarajeva i Širokog Brijega, a ne u borbi opstanak. "Borac je ušao u desetu deceniju postojanja i uvijek mora biti u vrhu".

Pobjedom GOŠK-a protiv Čelika (1:0), fudbaleri Borca zvanično su tri kola prije kraja sezone izborili opstanak u Premijer ligi BiH.

Iako Banjalučani mogu biti zadovoljni ovakvim ishodom, šef stručnog štaba Darko Vojvodić naglasio je da ova sezona mora biti opomena za sve kojima je "crveno-plava" boja u krvi, te da Borac ubuduće ne smije dozvoliti da se bori za opstanak, nego za sami vrh premijerligaške tabele.

"Ako se opstanak tretira kao uspjeh, onda to nije dobro", podvukao je Vojvodić u izjavi za "Glas Srpske".

Strateg koji je na Gradski stadion stigao sa misijom da zadrži Borac u društvu najboljih, to je i uradio, iako ostaje žal što "Velikan iz Platonove" u prvom dijelu sezone nije osvojio više bodova, a samim tim i izborio plasman u Ligu za prvaka.

"Borac je ušao u desetu deceniju postojanja, za osam godina slavi vijek postojanja i uvijek mora biti u vrhu. Toga moraju da budu svjesni ne samo oni ko su usko u vezi sa klubom, već i cijela društvena zajednica i cijela Republika Srpska, jer ovaj klub mora biti njen najbolji reprezent", poručio je trener Borca.

Borac će do kraja sezone u Ligi za opstanak igrati protiv Viteza, GOŠK-a i Slobode, a strateg iz Foče najavio je da će u ovim mečevima šansu pružiti igračima koji su u prethodnim utakmicama dobijali manju minutažu, kako bi vidio na koga može da računa i naredne sezone.

"Iako smo sada sigurni, u svaki od tri preostala meča ući ćemo sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, a neki igrači imaće priliku da dokažu svoj kvalitet. Veću minutažu sigurno će dobiti Petar Ilić, Aleksandar Kondić, Miloš Čudić, Dejan Zarić, Dejan Glišić, Neven Bunić... Moramo da analiziramo igru svakog pojedinca, jer uskoro će kraj sezone i do tada moramo da znamo na koga ćemo i dalje računati, a ko će otići. O imenima je još rano pričati, ali je sigurno da će biti onih koji će ostati bez 'crveno-plavog' dresa", jasan je Vojvodić.

A da li ćemo Vojvodića na Gradskom stadionu gledati i dogodine, još nije poznato.

"Za sada sam zadovoljan svim. Imamo sjajne uslove, perspektivnu upravu, a igrači me dobro slušaju. Ne bih imamo ništa protiv da ostanem, ali vidjećemo", rekao je Vojvodić, koji je sa upravom banjalučkog kluba dogovorio saradnju do kraja sezone, nakon čijeg će završetka dvije strane sjesti i razgovarati o eventualnom produženju ugovora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC