• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin: Krivo mi je zbog Bosne

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Ispadanje Bosne je težak momenat za rukomet uopšte. Nadam se da će se vratiti pa da ponovo igramo derbije“, rekao je trener RK Borac Bojan Unčanin pred meč sa Sarajlijama.

 Bojan Unčanin najava RK Borac - RK Bosna Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Borca u subotu će ugostiti sarajevsku Bosnu u 24. kolu Premijer lige BiH.

Derbi koji je nekada odlučivao o šampionu sada ipak neće imati rezultatski značaj, a Sarajlije su već otpisane i sljedeće sezone neće igrati u najvišem rangu.

"Sigurno je da smo favoriti, ali nećemo potcijeniti protivnika već to moramo pokazati na parketu. Mene više brine loš zdravstveni bilten, ali i sa onim igračima koje imam na raspolaganju očekujem dobru utakmicu, a za ostale očekujem da će se oporaviti do fajnal fora kupa BiH. Neće biti Unčanina i Ljubišića, a imamo i dosta rovitih igrača. Vidjećemo ko će koliko moći odigrati. To nas više brine nego ostale stvari“, rekao je trener Borca Bojan Unčanin na konferenciji za novinare pred ovaj meč.

On se osvrnuo na situaciju u kojoj je sada veliki rival Borca.

"Nažalost, Bosna kao najtrofejniji klub od osnivanja zajedničke lige će napustiti tu ligu. To su teški momenti za rukomet uopšte. Da Bosna samo sedam bodova osvoji i napusti ligu, bez obzira što su nam bili najveći rivali, meni je lično krivo. Ovdje u Banjaluci kad se ne osvoji trofej to je propast, ali jednostavno ima nešto i gore, to je klub sada kojem možda i prijeti gašenje.  Nadam se da će se ipak vratiti u Premijer ligu i da ćemo ponovo igrati derbije“, poručio je Unčanin.

U njegovoj ekipi sticajem okolnosti na posljednjih nekoliko utakmica priliku je dobilo nekoliko mladih igrača, od kojih neki jesu, a neki i nisu opravdali povjerenje.

"Nekolicina mladih igrača je igrala već neke utakmice, samo ne u toj minutaži. Nije bilo prostora, nije još bila obezbjeđnea Evropa, još je bila aktuelna borba za prvo mjesto. Tu se vraćam na ono što sam upozoravao da je najveća boljka ovo prvenstvo bez plej-ofa. Rekao sam da će bez plej-ofa za 30-40 odsto biti teže osvojiti titulu, ali nije tu samo titula u pitanju. Problem je i zbog mlađih momaka koji su mogli igrati neke utakmice, ali nisu. Igraće sada, ta tri kola. Pokušaćemo da ih dobijemo ne samo za iduću sezonu, već, ukoliko želimo da osvojimo taj Kup BiH moramo odigrati dvije odlične utakmice, a to sigurno ne može iznijeti osam, devet igrača. Protiv Doboja smo imali osam igrača, a i peh da je Mijatović izvrnuo skočni zglob, a mali Lukić pao na ruku. Nadam se da će se ovi drugi oporaviti i da ćemo za 20-ak dana moći kompletirati ekipu, očekujem od ponedjeljka da će dva-tri momka priključiti se ekipi i nadam se da će biti na nivou da mogu da igraju“, rekao je Unčanin.

Jedna od mlađih igrača koji je „bljesnuo“ je Nikola Knežević. Mladi rukometaš Borca istakao je da će on i saigrači dati maksimum protiv Bosne.

"Prema onom što sam vidio kod njih je izmijenjen sastav ekipe. Dosta je igrača iz omladinske škole i okolnih kluba. Ispali su iz lige, igraju rasterećeno. Nemaju imperativ pobjede tako da mislim da će ući u meč opušteno. Naravno daće sto posto od sebe, oni žele da se dokažu, jer uvijek je lijepo igrati protiv Borca. Igramo na našem terneu i daćemo sve od sebe, a na name je da ne dopustimo nikakve proteste“, rekao je Knežević, a potom se osvrnuo na svoju sve značajniju ulogu.

"Nekako se sve slučajno desilo, od tog Kupa RS što se tiče minutaže za mene je krneulo sve nabolje. Drago mi je što su mi trener i klub dali šansu da igram da se namećem, a preda mnom je da svaki minut iskoristim i što bolje odigram. Naravno, daću maksimum svaki put da dođemo do pobjede“.

PLBIH, 24. kolo

Subota, 19.00

Slavija – Izviđač

Vogošća – Bosna V.

Zrinjski – Konjuh

Maglaj – Sloga

Borac – Bosna S.

Derventa - Goražde

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC