• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi bez ugovora: OVI igrači su slobodni u julu!

Autor mondo.rs

Veliki broj srpskih fudbalera za dva mjeseca ostaje bez ugovora, a samim tim postaje i upadljiv na tržištu...

 Slobodni srpski igrači ljeto 2018 Izvor: MN Press/MONDO

Jang Bojs je bio pod velikim pritiskom, ali uspio je da "osigura" jednog od najboljih svojih igrača Miralema Sulejmanija na još dve sezone, odmah po osvajanju titule!

Tako je jedan od "srpskih kapitalaca" na ljetnoj pijaci i definitivno povučen sa tržišta, a navodno se spekulisalo da bi Partizan mogao da ga kontaktira, međutim - nije Sulejmani jedini koji ostaje bez kluba, veliki broj naših igrača će od 30. juna biti dostupan za džabe, odnosno "samo za platu".

Sa "zimske liste" precrtani su i Neven Subotić, Slobodan Medojević i Stefan Šćepović pošto su u međuvremenu promijenili klubove, no neki nisu dobili očekivana produžena saradnje.

Povezane vesti


Najzvučnije ime na listi igrača koje će klubovi, između ostalog i naši - prije svega novčano najjači Crvena zvezda i Partizan, moći da dovedu bez obeštećenja jeste Filip Đorđević (30) koji ulazi u posljednja dva mjeseca ugovora sa Lacijom, pa će tako iz Rima isto onako kako je došao iz Francuske, tj. Nanta - "čistih papira".

Đorđević ove sezone nije odigrao ni minut u dresu Rimljana, a ovih dana već se spekulisalo o tome da će Zvezda pokušati da ga vrati poslije deset godina u inostranstvu.

Ipak, Đorđević je u Laciju imao ozbiljna primanja (1,2 miliona evra po sezoni), pa bi u slučaju povratka u srpski fudbal morao da pristane na znatno nižu platu, a nije isključeno i da produži boravak u Italiji.

Još jedan nekadašnji reprezentativac Srbije i vršnjak Filipa Đorđevića će ostati bez ugovora poslije godina igranja u Njemačkoj - Gojko Kačar (31).

Izvor: MN PRESS


Kačar je u Bundes ligu stigao sa epitetom jednog od najtalentovanijih srpskih igrača, kog je moguće koristiti na više mjesta u timu, a nakon dvogodišnjeg boravka u Herti - stigao je u Hamburger gdje se mnogo lošije snašao, išao čak na pozajmicu u Japan.

Ovog ljeta ističe mu ugovor sa Augzburgom, za koji je odigrao tek šest mečeva ove sezone i dao jedan gol, a za sada nema informacija ko su interesenti za njega.

Kačarev saigrač iz dana u Berlinu, Nemanja Pejčinović (30)  je takođe na izlaznim vratima i ostala su mu još dva meča u dresu Lokomotive iz Moskve, a vidjećemo da li će klub napustiti i sa peharom namešnjenom šampionu Rusije, pošto je sa ovim timom bio osvajač Kupa.

Igrao je još za OFK Beograd, Rad, Zvezdu i Nicu, a nada se i pozivu Krstajića za Mundijal.

Pejčinović predvodi čitavu plejadu srpskih defanzivaca koji su "slobodni agenti" od 30. juna, pa su osim njega to još i Milan Biševac (34 godine, Mec), Milan Vilotić (31, Grashopers) i Antonio Rukavina (34, Viljareal), a posljednjepomenuti se još ljetos dovodio u vezu s Partizanom, ali je odlučio da ostane na Pirinejskom poluostrvu.

Vredi spomenuti i Nemanju Milunovića koji je pod ugovorom sa BATE-om, ali do 31. decembra ove godine, s tim da će već ovog ljeta moći da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Mnogo manje vezista i napadača će biti na tržištu, pa tako je u izboru sredine slobodan iskusni Miloš Ninković (Sidnej), mada vjerovatno postoji želja u australijskom klubu da produže saradnju sa njim, odnosno Marko Milinković, jedno vrijeme i reprezentativac Srbije.

Momak koji je u isto vrijeme igrao sa Matićem u Košicama, još dva mjeseca je pod ugovorom sa Genčlerbirligijem za koji je ove sezone odigrao 15 mečeva i dao jedan gol.

Izvor: MN PRESS


Zanimljivo ime na spisku "besplatnih igrača" jeste i vezista Bajerna iz Minhena, te povremeni mladi reprezentativac Srbije, Miloš Pantović (21) koji ove sezone nije igrao za prvi tim, nego samo za drugi sastav Bavaraca i upisao je 11 golova i 11 asistencija.

Kada su u pitanju napadači, tu su još i Nemanja Kojić (27) kome ističe jednogodišnji ugovor sa Istanbulspurom (4 gola ove sezone), odnosno Danko Lazović (34) koji će pokušati da dođe do titule prvaka Mađarske sa Videotonom (16 golova i 13 asistencija ove sezone).

Od igrača iz srpskog prvenstva tu su Dušan Jovančić, Marko Mrkić, Ivan Lakićević, Petar Bojić, Dušan Veškovac, Nikola Srećković i drugi...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC