• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER LIGA BiH: U fokusu Mostar i Bijeljina

Autor mondo.ba

Jedna od najvećih prepreka na putu ka odbrani titule, Zrinjski će imati u subotu u jubilarnom 50. hercegovačkom derbiju sa Širokim Brijegom, čiji ishod će u Bijeljini osluškivati Željezničar.

Liga za šampiona Bosne i Hercegovine ulazi u završnicu...

Mostarski "plemići" pred osmo kolo imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani sarajevski Željezničar, ali ih već u subotu očekuje jedna od najtežih prepreka na putu ka trećoj uzastopnoj tituli.

Zrinjski od 17 časova dočekuje Široki Brijeg u 50. hercegovačkom derbiju, a gosti sa "Pecare" će u odnosu na prethodne utakmice biti jači za oporavljene Luku Begonju i Luku Menala.

"Posebno sam radostan u ozbiljnoj konkurenciji nakon dugo vremena vidjeti Luku Menala. Izgleda stvarno dobro. Nametnuo se svojim radom na posljednjim treninzima, u ozbiljnim je kombinacijama za nastup u derbiju, iako će vjerojatno utakmicu započeti na klupi", rekao je Goran Sablić, trener Širokobriježana.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prema njegovim riječima, Široki Brijeg na stadion "Pod Bijelim brijegom" dolazi s namjerom da ostane neporažen.

"Velikih nepoznanica između nas i Zrinjskog nema. Naš pristup biće napadački, pokušaćemo unijeti više agresivnosti i odgovornosti kako bi izborili pozitivan rezultat u borbi za treće mjesto. Naravno da pritom ne bio neuspjeh ni neriješen rezultat, s obzirom da idemo na noge Zrinjskom koji se bori za prvaka, ali mi ćemo u derbiju gledati prije svega sebe i svoju poziciju. U utakmicu sa Zrinjskim moramo prenijeti stav iz dvoboja s Krupom, kada smo odigrali kompaktno i odgovorno i kada je realizacija napokon bila na nivou".

Za razliku od Sablića, njegov kolega sa klupe Zrinjskog Blaž Slišković imaće kadrovskih problema pred hercegovački derbi.

Naime, Nermin Hajdarević (19), napadač Mostaraca koji je u derbiju prošlog vikenda protiv Željezničara (2:2) prvi put ove sezone bio starter, neće konkurisati za sutrašnju utakmicu protiv Širokog Brijega.

"Meč će propustiti zbog manje rupture mišića prednje lože", saopšteno je iz mostarskog kluba uz podsjećanje da je zbog rupture mišića izvan kombinacija i dalje Miloš Aćimović, koji je zbog ove povrede propustio posljednje tri utakmice.

Utakmicu će suditi Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, a asistiraće mu Goran Dujak iz Odžaka i Travničanin Senad Ibrišimbegović.

Izvor: MONDO

Pola sata ranije na Gradskom stadionu u Bijeljini gostovaće drugoplasirani Željezničar, koji želi pobjedu nad Radnikom i nada se kiksu "plemića".

Fudbaleri Željezničara otputovali su u petak u Semberiju, gdje će boraviti u karantinu u Etno selu "Stanišići".

"Odlazimo na gostovanje ekipi koja pruža dobre partije. Očekuje nas težak zadatak, ali imamo cilj, a to je pobjeda kako bi ostali u trci za prvaka. Sigurno da nas očekuje zanimljiva utakmica. Njihova prednost je odmor. Međutim, nadam se da ćemo se oporaviti, ubacićemo nekoliko svježih igrača i da će sve biti dobro, te da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je šef struke Želje Admir Adžem prije polaska "plavih" iz Sarajeva.

Iako su "fenjeraši" u Ligi za šampiona, strateg Semberaca Mladen Žižović očekuje da njegov tim pruži dobru partiju i osvoji bodove protiv sarajevske ekipe.

"Domaćini smo Željezničaru, ekipi koja je u trci za oba trofeja. Mi ćemo tražiti svoju šansu jer smatram da smo u ovom trenutku mentalno i fizički u prednosti ispred sarajevskog tima. Vjerujem da Radnik može da zabilježi pobjedu u sutrašnjoj utakmici bez obzira što nam Željo bježi toliko bodova. Smatram da u ovoj Ligi za šampiona nijednom nismo nadigrani iako nam rezultati ne idu u prilog. Mene raduje igra mojih momaka. Željezničar je jedina ekipa u Ligi za šampiona protiv koje nismo osvojili bodove i zato imamo dodatnu obavezu da damo maksimum, a vidjećemo šta će to da nam donese", rekao je Žižović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


PLBIH, osmo kolo:


Liga za šampiona

subota, 5. maja

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sarajevo (14 sati) (sudija: Ermin Sivac - Zenica)

BIJELJINA: Radnik - Željezničar (16.30) (Zoran Grbić – Prijedor)

MOSTAR: Zrinjski - Široki Brijeg (17) (Tomislav Čuić - Tomislavgrad)


TABELA: Zrinjski 63 boda, Željezničar 60, Široki Brijeg 52, Sarajevo 50, Krupa 40, Radnik 38.


Liga za opstanak


subota, 5. maja

ZENICA: Čelik - Sloboda (17) (Adis Mulahasanović - Sarajevo)

KAKANJ: Mladost DK - GOŠK (17) (Zoran Soknić - Istočno Sarajevo)

VITEZ: Vitez - Borac (17) (Emir Spahalić - Mostar)


TABELA: Mladost DK 39 bodova, GOŠK 36, Borac 35, Sloboda 33, Čelik 25, Vitez 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC