Krokodili u Londonu, Hari Poter u Cazinu

Autor:

Pročitajte pregled štampe za subotu, 5. maja 2018. godine...

Krokodili u Londonu, Hari Poter u Cazinu Foto: Mondo.ba

"Poljubac referent" ostaje u studentskoj službi

Velimir Balaban, poznat po aferi "poljubac referent", prema potvrdi Univerziteta u Banjaluci, nakon izrečene disciplinske mjere i povratka sa bolovanja ostaće na starom radnom mjestu u studentskoj službi Tehnološkog fakulteta u Banjaluci. Kako pišu "Nezavisne novine", Balabanu bolovanje ističe sredinom maja ove godine. Podsjećamo, Balabana su studentkinje u oktobru prošle godine optužile za seksualno uznemiravanje, nakon čega je protiv njega podnesena krivična prijava, a Univerzitet u Banjaluci je pokrenuo disciplinski postupak.

Studiraju i po 24 godine

Po starom program na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu studira još 927 studenata, a među njima ima i onih koji su fakultet upisali 1994. godine. Prema podacima javnih univerziteta, broj “vječitih” studenata u Srpskoj smanjuje se iz godine u godinu, a da je tako pokazuje i podatak da ih je u akademskoj 2015/2016. godini bilo gotovo duplo više u odnosu na tekuću, piše "Glas Srpske".

Srbi i Hrvati izgubili većinu u 734 naselja

Čak 520 naselja u BiH izgubilo je srpsku većinu ili su danas nenaseljena, dok Hrvati više nisu većina u 214 mjesta u kojima su to bili do posljednjeg rata. U Federaciji BiH 252 srpska naselja, kao i 93 hrvatska postala su bošnjačka, a nenaseljivo je najviše srpskih mjesta, piše portal "Statistika".

Na londonskom aerodromu zaplijenjeno 50 živih krokodila

Na londonskom aerodromu "Heathrow" zaplijenjeno je 50 živih krokodila jer nisu bili transportovani u skladu s propisima. Stari godinu pronađeni su u pet kutija i stigli su letom iz Malezije, a zbog teških uslova u kojima su putovali međusobno su se borili, piše Bi-Bi-Si. U kutijama u kojima su se nalazili bilo je predviđeno da budu smještena četiri krokodila, međutim njih je bilo po deset u jednoj naslagani jedni na druge.

Hari Poter u Cazinu

Prilikom obilježavanja Dana Gimnazije Cazin održana je zanimljiva priredba koja je oduševila učenike. Profesorica Ena Misaljević je sa svojom sekcinom pravila vrhunsku predstaveu pod nazivom "Hari Poter i ogledalo istine", piše "Dnevni Avaz". Komad je napisao učenik Abdulah Hairlahović, a predstava je izvedena na engleskom jeziku i nagrađena velikim aplauzom, navodi list.

Tagovi:

Ostale vijesti