• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beki kao Kokoškov: Piše istoriju NBA

Autor mondo.rs

Dugogodišnji asistent Grega Popoviča u timu San Antonija Beki Hemon nalazi se pred najvažnijim korakom u karijeri

Rebeka Beki Hemon napravila je ono što nije nijedna dama u NBA ligi, kada je 2014. godine postala prva žena asistent u stručnom štabu San Antonio Spursa.

Nekada sjajna košarkašica spremna je da ode i korak dalje. Prema saznanjima ESPN Hemon je dobila poziv Milvoki Baksa na razgovor za prvog trenera ekipe.

Nikada ranije nijedna žena nije dobila takvu priliku, a ako i bude izabrana na to mesto, napraviće revoluciju u NBA ligi.

Beki bi tako mogla da se priključi srpskom stručnjaku Igoru Kokoškovu, koji je već napravio veliki korak jer je postao prvi stranac koji će predvoditi neki NBA tim.

Milvoki je sezonu počeo sa Džejsonom Kidom na klupi, ali je nije i završio, jer su krajem januara raskinuli saradnju, pa je tim do eliminacije u prvoj rundi plej-ofa predvodio Džo Pranti.

Beki Hemon nije jedina koja je pozvana na intervju za prvog trenera ekipe Milvoki Baksa. Osim nje kandidat za to mesto je i Etore Mesina.

Beki Hemon, koja ima 41 godinu, dugi niz godina nastupala je u WNBA, gde je ostavila dubok trag. Imenovana je među 15 najboljih igračica svih vremena.

Rebeka, koja je rođena u Južnoj Dakoti, osam puta je birana u WNBA Ol star tim. Poslednjih šest sezona igrala je za San Antonio Stars, što je Gregu Popoviću i omogućilo da je bolje upozna i potom angažuje u svom stručnom štabu.

Iako je 1998. godine bila član američke reprezentacije koja je trijumfovala na Vilijam Džons kupu u Kineskom Tajpehu, deset godina kasnije odlučila je da promeni državljanstvo i nastupa za Rusiju. Toj selekciji pomogla je da se na Olimpijskim igrama u Pekingu okiti bronzanom medaljom.

Hemonova je igrala i za nekoliko timova u Evropi, uključujući i CSKA iz Moskve, sa kojim je osvojila i titulu u Svetskoj ligi 2007. godine.

Studirala je na Univerzitetu Kolorado, koji je u njenu čast povukao iz upotrebe dres sa njenim brojem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC