Da napokon nađete ljubav, morate da uradite OVO

Autor:

Ne očekujte da vas drugi vole, ako ne volite sami sebe.

Da napokon nađete ljubav, morate da uradite OVO Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Nije lako zavoleti sopstveno telo, ali evo saveta koji u tome mogu da vam pomognu.

Znate već i sami da je veoma važno da volite sebe i svoje telo, ako očekujete da vas neko drugi voli. Međutim, to nije uvek lako, posebno onima kojima smeta višak kilograma. U svetu u kojem živimo, naučeni smo da je mršavost privlačna, a da je i najmanji gram sala nepoželjan, što znatno utiče i na stav prema vezama.

Ipak, to mišljenje "što mršavije, to bolje" polako se menja zahvaljujući brojnim damama koje šalju pozitivnu poruku o telu.

Jedna od žena koje šalju takve poruke je i Megan Krab, koja na Instagramu ima više od milion pratilaca, a ovo su njeni saveti kako da se osećate prijatno u svojoj koži, dok tražite ljubav.

1. Dodirujte svoje telo s ljubavlju

Naučite da cenite mekoću svog tela, umesto da se zbog toga osećate loše.

"Za mene je stomak uvek bio deo tela koji mrzim“, kaže Krabova. „Nisam mogla da podnesem rolnice sala, užasavala sam se da budem gore tokom seksa i da se moje telo mrda. Jedna od najkrupnijih stvari za mene je bila da prestanem da budem fizički gruba prema sebi. Nekada sam vukla kožu... i to je bilo užasno".

Megan kaže da je počela da se oseća bolje onda kada je počela da dodiruje svoje telo s ljubavlju i zahvalnošću, kada je počela nežno da dodiruje stomak pre spavanja, zahvalna za njegovu mekoću - "moj stomak je kao velika, predivna rolna somota" - i da vežba da bude bolja prema sebi na taj način.

2. Izbacite ljude zbog kojih se osećate loše

Bilo na Instagramu, bilo u privatnom životu, okružite se ljudima zbog kojih se osećate dobro jer to može da ima veliki uticaj na vaše telo.

"To je najlakša stvar na svetu, a može da napravi ogromnu razliku“, kaže Krab. „Mislim da ljudi ne shvataju koliko je ideja o lepoti naučena i da zapravo možete da promenite percepciju o tome šta je lepo, da shvatite da je svako telo vredno ljubavi i zaslužuje da bude voljeno".

3. Postavljajte sebi pitanja

"Morate da postavljajt pitanja o tome odakle dolazi ideja da je mršavo telo privlačnije i da više zaslužuje ljubav. Mislim da takva ideja dobrim delom dolazi iz industrije koja promoviše držanje dijeta".

Krabova dodaje da je ideja da će sve u životu doći na svoje kada skinemo kilograme viška laž koju su nam prodali proizvođači dijetetskih proizvoda.

Ona kaže da svakodnevno moramo da pitate sebe: "Zašto mislim da bi moj život bio bolji da sam mršaviji/a? Odakle dolazi ta ideja? Zašto povređujem sebe da se uklopim u određenu sliku u koju možda ne bi trebalo da se uklopim?".

Ako mislite da ne možete da nađete ljubav zato što imate koji kilogram viška, shvatite da ste vi sebi jedina prepreka na tom putu. Kad vi promenite mišljenje i zavolite sebe, i drugi će moći da vas vole. 

Tagovi:

Ostale vijesti