• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan razočaran zbog šanse, a ne zbog plej-ofa

Autor mondo.rs

"Da smo postigli dva gola u prvih 45 minuta ko zna šta bi se događalo...".

Fulam je "tutnjao" kroz drugi deo sezone Čempionšipa, nizao pobede, osvajao bodove i individualna priznanja, koja su dobili i srpski stručnjak Slaviša Jokanović i naš centarfor Aleksandar Mitrović. Međutim, primarni cilj ipak nisu ostvarili.

Jokanov tim prišao je na 90 minuta direktnom plasmanu u Premijer ligu, otputovao po taj uspeh u Birmingem, gde bi ga trijumf možda kraćim i najbržim putem vratio u elitni rang.

Međutim, tamo je pobedio domaćin.

Birmingem je trijumfovao rezultatom 3:1, mirno sačuvao status člana Čempionšipa i poslao Fulam u plej-of za plasman u Premijer ligu. Kardifov remi ispostavio se u toj situaciji revijalnim, jer se velški klub i bez tog poena pridružio Vulverhemptonu na putu ka najvišem engleskom rangu.

Pred Jokanovićevom ekipom sada je "Plan B" za ulazak u Premijer ligu, koji će početi plej-of dvomečom protiv Derbi Kauntija (11. i 14. maja), dok je finale sa najvećim ulogom zakazano za 26. maj.

Posle meča u Birmingemu i prvog poraza svog tima od 16. decembra, srpski stručnjak je izjavio:

"Razočarani smo zato što nismo dobro igrali. Posle mnogo utakmica i niza mečeva bez poraza nismo odigrali dobru utakmicu i pravili smo greške. Oni su postizali golove, a mi smo tražili način, ali ga nismo pronašli", rekao je Jokanović posle utakmice.

Srpski trener sveo je zaključke u jednostavnu ocenu.

"Prosto je, nismo igrali dovoljno dobro i Birmingem je bio bolji. Morali smo da pobedimo i zaista je toliko jednostavno kada se pogleda. Možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo biti spremni za Derbi".

Uz konstataciju da je pritisak opteretio obe ekipe, jer se domaćin borio za opstanak, Jokanović je govorio o tome čime u Fulamu mogu da budu nezadovoljni, a čime ne bi trebalo.

"Ne možemo da budemo razočarani zato što smo u plej-ofu uz Derbi, Vilu i Midlsbro. Razočarani smo jer smo propustili veliku priliku da pobedimo na kraju i da uđemo u Premijer ligu. Da smo postigli dva gola u prvih 45 minuta ne znam šta bi se do kraja događalo... Ipak, to je deo fudbala i moramo da budemo jaki".

Na pitanje da li će Fulam ući u Premijer ligu, Jokanović je odgovorio da čvrsto veruje u to.

"Verujem uvek. Izgubili smo u jednoj utakmici i neću promeniti mišljenje i pomisliti da nismo dovoljno dobri. Pokazali smo kvalitet i karakter i bićemo spremni za sledeću utakmicu", dodao je Jokan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC