• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva debitanta u Premijer ligi BiH!

Autor mondo.ba

Sve je izvjesnije da finiš sezona u entitetskim ligama neće donijeti prevelika iznenađenja. Šampioni su, praktično, već sada poznati.

 FK Zvijezda 09 Etno Selo Stanišići FK Sloga Simin Han u Premijer ligi BiH 2018 2019 Izvor: MONDO/Ilustracija
Izvor: MONDO/Ilustracija

U sezoni 2018/19. u Premijer ligi BiH, sve je izvjesnije, gledaćemo dva debitanta - Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići i Slogu iz Siminog Hana.

U Prvoj ligi Federacije ostalo je još pet kola do kraja, u Prvoj ligi Republike Srpske jedna runda više, ali praktično već sada poznato je koje ekipe će biti šampioni.

FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići predvodi prvoligaški karavan Srpske sa velikih sedam bodova prednosti ispred Rudar Prijedora. 

S obzirom da je tim Miodraga Pantelića ove sezone doživio samo jedan poraz, teško je očekivati da će u preostalih šest mečeva u sezoni Semberci ispustiti veliku prednost.

Zvijezda 09 je ovog vikenda kao gost savladala Drinu u Zvorniku 2:1, dok su "rudari" na svom terenu, u debiju novog trenera Nedžada Žerića, ubjedljivo porazili Slaviju iz Istočnog Sarajeva 4:0, pa je udaljenost između dvije prvoplasirane ekipe ostala sedam bodova.

U narednom kolu u Etno selo stiže derventski Tekstilac, dok će Prijedorčani u goste Podrinju.

TABELA: Zvijezda 09 63, Rudar Prijedor 56, Drina (Zvornik) 43, Tekstilac (Derventa) 38, Slavija (Istočno Sarajevo) 38, Podrinje (Janja) 29.

Nešto zanimljivije je u Prvoj ligi FBiH, ali rivali Sloge iz Siminog Hana sve više posrću, što tim Mensura Dedića znalaćki koristi i iz kola u kolo povećava prednost.

Današnjim sigurnim trijumfom protiv Iskre iz Bugojna 4:0, Sloga se "odlijepila" na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Olimpik, koji je u subotu na svojoj "Otoci" odigrao bez golova sa TOŠK-om iz Tešnja, ekipom koja je u zoni ispadanja.

Treći konkurent u borbi za plasman u viši rang, Zvijezda iz Gradačca, koja je zimsku pauzu dočekala kao jesenji šampion sa 33 boda, jednim više do Sloge, a dva od Olimpika, nastavila je da "prosipa" bodove.

Juče je na svojoj "Banja Ilidži" poražena od posljednjeplasiranog Travnika 1:3, te se tako još više udaljina od rivala iz vrha.

Sloga u narednom kolu ima teško gostovanje u Kaknju ekipi Rudara, Olimpik ide u goste Orašju, dok će i Zvijezda igrati na strani, i to protiv Bosne u Visokom.

TABELA: Sloga (Simin Han) 54, Olimpik (Sarajevo) 49, Zvijezda Gradačac 45, Orašje 43, Velež (Mostar) 40...

Podsjetimo, naredne sezone u bh. eliti neće igrati Vitez i zenički Čelik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC