• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biciklistički maraton 26. maja u Pecki

Autor mondo.ba

Pecka Maraton XCM je dio Pecka Outdoor Festivala koji se održava od 25. do 27. maja u selu Pecka u opštini Mrkonjić Grad.

Oko stotinjak biciklista 26. maja takmičiće se i dobiti priliku da osvoje UCI bodove (Union Cycliste Internationale – Međunarodna biciklistička unija) ili provjeriti svoju formu i biti dio ovakvog događaja, rame uz rame sa profesionalcima i mogućim učesnicima Olimpijade 2020. godine.

Učešće u trci, čiji je početak zakazan za 12 časova, otvoreno je za sve profesionalce, amatere ili ljubitelje MTB vožnje.

U cijeloj BiH će u 2018. godini biti održane UCI trke na samo tri lokacije i Pecka je jedna od njih. Pecka MTB cup pripada XCM kategoriji Clas 3 sa značajnim nagradnim fondom. Takođe, osvojeni bodovi doprinose postizanju norme takmičara za Olimpijadu 2020. godine. Za sve takmičare se u različitim kategorijama dodjeljuje 12 setova medalja, četiri pehara i novčane nagrade. Trka se nalazi u UCI kalendaru.

POVEZANE VIJESTI

Voziće se Cross country koji podrazumijeva kombinovanu vožnju uzbrdo i nizbrdo po kružnoj stazi. Vozi se seoskim asfaltiranim i makadamskim putevima, te strmi singl track kraj stijena penjališta, tehnički zahtjevni uspon.

Za UCI bodove se voze tri kruga (60 km), sport rekreativci voze dva kruga (40 km) i rekreativno - zabavno jedan krug (20 km). Staza ima osam kontrolnih punktova i dvije okrepne stanice.

Prvi i drugi dan Festivala, rezervisani su za Cross country Maraton – Pecka XCM, dok se zadnjeg dana održava Dan za aktivnu porodicu. Organizator trke je Udruženje za podršku održivom razvoju Greenways, BK Summit Banja Luka i Savez za sport i rekreaciju Banjaluka.

Više informacija, prijave, detaljan opis rute te propozicije trke možete pronaći na www.peckaoutdoor.com

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC