• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri decenije od osvajanja Kupa Maršala Tita!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Borac u petak, 11.maja obilježava 30 godina od jednog od najvećih uspjeha u svojoj istoriji, osvajanje Kupa Jugoslavije.

 FK Borac - 30 godina od osvajanja Kupa Jugoslavije Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani su prije tri decenije u finalu Kupa Maršala Tita savladali Crvenu zvezdu 1:0, golom Senada Lupića i postali 40. osvajači pehara u najmasovnijem takmičenju bivše države.

POVEZANE VIJESTI

A veličanstveni pohod Banjalučana ka peharu pobjednika Kupa započeo je godinu i pet dana ranije, tačnije 6. maja 1987, kada je Borac u Dubici savladao Radnik sa 9:0. Potom su redom padali Kozara iz Gradiške, jajačka Elektrobosna, Rudar iz Prijedora, Jedinstvo iz Bihaća, trebinjski Leotar, Osijek, subotički Spartak, novosadska Vojvodina, Priština i na kraju Crvena zvezda.

U tom velikom finalu Borac je bio totalni autsajder, ali na stadionu "JNA", pred 25.000 gledalaca, pobijedilo je junačko krajiško srce. Napravili su veličanstven podvig jer su bili prvi klub koji je kao drugoligaš stigao do trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa Jugoslavije.

Trenutak odluke desio se u 60. minutu. Roviti bek Stojan Malbašić, koji i pored povrede nije htio da propusti ovaj meč, oduzeo je loptu Dragiši Biniću i stuštio se po desnom krilu. Potom je sjajno proigrao Amira Durgutovića, koji je centrirao na drugu stativu, prevarivši istrčalog golmana Beograđana Stevana Stojanovića i štopera Miodraga Krivokapića. Na pravom mjestu našao se Senad Lupić, uslijedio je trzaj glavom najboljeg Borčevog strijelca i lopta je odsjela u mreži.

...
Izvor: Youtube/Borik BLok

"Tim povodom u banjalučkom klubu su pripremili niz aktivnosti a vrhunac je svečanost predviđena za petak u 18.45 časova (tada je završena utakmica prije 30 godina) kada će se na jednom mjestu okupiti veliki broj igrača i članova uprave, odnosno stručnog štaba te generacije", navodi se u saopštenju kluba sa Gradskog stadiona i dodaje da su pripremljeni prigodni pokloni za jednu od najuspješnijih generacija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC