Inijestu prevarili Kinezi, novca ima i u Japanu!

Autor:

Možda i nije tako loše? Kineska Vlada kriva za stopiranje transfera...

Pre deset dana Andres Inijesta objavio je na konferenciji za medije da definitivno napušta Barselonu, a nagađalo se da je njegova sledeća destinacija Kina gde je imao bogatu ponudu...

Ipak, on neće ostvariti transfer u kineski Čonking Dandai Lifan, koji je na kraju odustao od ovog transfera - što nije prvi put da vidimo da neki klub iz Kine dobije "zabranu" ili shvati da nema novca, ali to ne znači da neće otići na Daleki Istok.

Interesovanje pokazao japanski Visel Kobe za koji je prethodnih godina igrao i Lukas Podolski, nemački fudbaler koji je izrazio želju da se vrati u Keln i pomogne im da se vrate u Bundes ligu.

Kinezi su prvo nudili 33-godišnjem vezisti 81 milion za tri godine, ali su se predomislili i odlučili da slede instrukcije Vlade oko "seleri kepa", pa se uključio Kobe čiji su vlasnici iz kompanije Rakuten, sponzora Barselone.

Radio Kadena Ser javlja da bi Inijesta dobio i da vodi fudbalsku akademiju u Japanu, zajedno sa trenerima Barselone na ideji čuvene La Masije.


Takođe, isti izvor navodi i da je će Inijesta u Japanu dobiti gotovo identičnu novčanu ponudu i zarađivaće oko 25 miliona evra godišnje, a u ugovoru ostaje i dogovor oko njegove vinarije - odnosno Japanci će uvesti oko  2.000.000 boca vina.

Inijesta je pred odlukom gde da nastavi karijeru, a jedno je sigurno - napušta Barselonu posle 22 godine na Nou Kampu.


Ostale vijesti