• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilotić: Šta ako sam rak dobio od NATO bombi?

Autor mondo.rs

"Bomba je eksplodirala samo kilometar od naše kuće. Igrao sam tada za Čukarički protiv Partizana u gostima", prisetio se Vilotić, koji je pobedio tešku bolest i nastavio fudbalsku karijeru ispunjenu, između ostalog, i suspenzijama.

 Vilotic-Mozda-sam-dobio-rak-zbog-NATO-bombi Izvor: MN PRESS

Bivši reprezentativac Srbije i trenutno suspendovani defanzivac švajcarskog Grashopersa, Milan Vilotić (31) prisetio se tokom intervjua za švajcarski "Blik" bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine i ocenio da je "možda za posledicu toga dobio rak lopatice".

Vilotiću je 2010. godine, dok je nosio dres Crvene zvezde, dijagnostikovan rak koji je kasnije odstranjen, pre nego što je otišao u Švajcarsku gde igra već pet sezona.

"Možda sam dobio rak zbog prljavih bombi bačenih na Srbiju tokom rata. Nivo radijacije je još visok u mojoj zemlji", rekao je Vilotić za švajcarski list.

Sada 31-godišnji štoper ispričao je i događaj kada je igrao za Čukarički protiv Partizana baš u trenutku kada su padale bombe u blizini stadiona.

"Bomba je eksplodirala samo kilometar od naše kuće. Igrao sam tada za Čukarički protiv Partizana u gostima, iako mi je majka branila zbog bombardovanja. Rekao sam joj da moram da izađem na teren. Tokom meča padale su bombe u blizini", ispričao je Vilotić, koji je tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije imao 13 godina.

Ovaj visoki Beograđanin je od 30. marta suspendovan i poslat da trenira sa rezervamazbog javnog kritikovanja tadašnjeg trenera, Murata Jakina (koji je i smenjen 23. aprila, a nasledio ga je Torsten Fink). Grashopers je tada odlučio da Vilotiću oduzme kapitensku traku i odstrani ga iz prvog tima do isteka profesionalnog ugovora, 30. juna, kada će biti slobodan da pređe u novi klub.

Bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, imao je problema u komunikaciji sa tadašnjim pojačanjem iz Čukaričkog zbog čega je udaljio popularnog Vilotu iz prvog tima, potom popustio pod pritiskom predsednika Vladana Lukića i njegovih saradnika i vratio štopera u takmičarski pogon, ali se ubrzo pokajao i ponovo aktivirao suspenziju.

"Jeste da sam jednom pogazio reč za dobrobit kluba, ali sada sam doneo definitivnu odluku. Dok sam ja ovde trener Milan Vilotić neće trenirati sa prvim timom i nalaziće se na tranfer listi", izjavio je Prosinečki u novembru 2011.

Vilotić je pre povratka u Grashopers tri sezone nosio dres rivalskog Jang bojsa, koji ga je 2014. platio 2,9 miliona evra, ali je i u Bernu jedno vreme bio suspendovan i poslat na treninge sa rezervistima.

Odigrao i tri utakmice za A tim reprezentacije Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC