Anica Dobra: Dovoljno je da jedan sanja

Anica Dobra, glumica koja igra u predstavi Dušana Kovačevića “Hipnoza jedne ljubavi” rekla je kako je dovoljno da samo jedan sanja pa da pokrene sve drugo.

Anica Dobra: Dovoljno je da jedan sanja Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

“Divno je kada jedan sanja i kako je moguće da kada jedan sanja pokrene sve drugo. U našoj predstavi je takođe riječ o tome kako nešto što je iracionalno može da postane moguće. Kada sam bila mlada mislila sam da je sve moguće, a sada znam da jeste. Ovo jeste priča o jednoj jako ozbiljnoj temi ali pošto ovdje svi znamo Duška Kovačevića, čovjeka koji se godinama bavi tom temom koja ga  zaista dira i boli, ali ima način pisanja koji je takav da se svi malo i nasmijemo tim našim manama, temperamentima i mentalitetima. On je sam rekao da ako se ovaj komad “Hipnoza jedne ljubavi” bude igrao i za 20-30 godina u nekoj drugoj podjeli ,ali pitanje na kom jeziku  će se igrati u istom tom Beogradu., pošto tako odlazimo i nestajemo. Možda nije problem što odlazimo možda je veći problem što se ne vraćamo, izjavila je Anica Dobra naglasivši da su tu da pomognu trudnicama.

"Zajedno mislimo dobro"

Predstavom “Hipnoza jedne ljubavi”, u kojoj glavnu ulogu ima ova poznata glumica, a koja će biti odigrana večeras i sutra u Narodnom pozorištu, Udruženje građana Misli dobro zvanično će započeti projekat sanacije Ginekološko akušerske klinike u Banjaluci.

“Hvala vam što ste nas pozvali i učinili da i mi budemo dio ove akcije. Ali, da prvo pomognemo trudnicma i porodiljama. Zbog njih smo tu, igramo za njih i uživaćete večeras i sutra”, istakla je ova glumica.

Projektom "Zajedno mislimo dobro"  Udruženje "Misli dobro" želi da obnovi sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo i ako bude dovoljno donatora i druge spratove, što će, kako ističu u ovom udruženju,  s obnovljenim porodilištem majkama iz cijele Republike Srpske te najsrećnije, ali i teške dane olakšati.

Nataša Tešanović član ovog udruženja naglasila je da je ovu akciju prouzrokovala jedna bolna činjenica da nas sve više odlazi a sve manje rađa.

Misli dobro, Anica Dobra, udruženje Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

 “To je ono čemu svakodnevno svjedočimo i takav problem odnosno demografska katastrofa je nešto pred čim ne smijemo da zavtaramo oči jer nas sve to jako tiče. Zbog svega toga smo željeli da u ljudima probudimo emociju ovom predstavom, a kao krajnji cilj je sanacija Ginekološko akušerske klinike u Banjaluci”, rekla je Tešanovićeva i dodala da svi koji žele učestvovati mogu to učiniti donacijom na žiro račun Udruženja Misli dobro .

Ginekološko akušerska klinika u Banjaluci je najveća klinika Univerzitetsko kliničkog centra i trenutno broji oko 170 zaposlenih. Načelnica ove klinike Vesna Ećim Zlojutro istakla je kako je ova bolnica sagrađena 1978. godine i tada je bila najsavremenija, ali je vrijeme uticalo na to da sada na toj klinici nisu adekvatni uslovi.

“Ono što možemo je da obezbjedimo što bolje uslove za sve pacijentkinje, a to je trenutno građevinska sanacija, odnosno sanacija sanitarnih čvorova”, rekla je Ećim Zlojutro na današnjoj pres konfreneciji kojom je označen početak ovog projekta.

Kompanije m:tel, Tropic, Manja kao i mnoge druge izrazile su zadovoljstvo i rado prihvatile učešće u ovoj akciji kao društveno odgovorne kompanije.

Ostale vijesti