• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi rast 999, Huawei 39 odsto! Ostali pali!

Autor mondo.rs

Apple i Samsung udeo na evropskom tržištu se smanjio, dok su Huawei i Xiaomi značajno porasli. Nokia već peta u Evropi!

 Xiaomi rast 999, Huawei 39 odsto! Ostali pali! Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Isporuka telefona u Evropi je pala je za oko 6.3 procenta, a tri vodeća tržišta - Nemačka, Francuska i Velika Britanija - zabeležila su značajan pad isporuka telefona, do preko 30 odsto u periodu januar-mart 2018. godine, pokazalo je istraživanje kompanije Canalis.

U Rusiji je povećan broj isporuka za preko 25 odsto, a u našem regionu, Centralna i Istočna Evropa, isporuka je porasla za oko 13.2 procenta.

Samsung je i dalje najjači proizvođač telefona i u periodu januar-mart 2018. isporučio je oko 15 miliona komada u Evropu, zauzevši 33.1 procenat tržišta. Sledi ga Apple sa isporukom od 10.2 miliona za tri meseca i tržišnim udelom od 22.1 procenat. Huawei je treći, isporučio je 7.4 miliona komada telefona i zauzeo 16.1 procenat tržišta. Xiaomi se probio na četvrtu poziciju, uz isporuku od 2.4 miliona telefona i tržišnim udelom od 5.3 odsto. Iznenađenje je, i to kakvo, Nokia, koja je zauzela peto mesto po isporukama telefona, zahvaljujući isporučenom broju od čak 1.6 miliona komada, što je dovoljno za 3.5 odsto tržišta.

Huawei bi mogao da izgubi Android?

Samsung je, u poređenju sa prošlogodišnjim periodom (januar-mart 2017) pao za 15.4 odsto, a Apple za 5.1 odsto. Huawei je skočio za 38.6, a Xiaomi za čak 999! Nokia prošle godine nije bila posmatrana kao tržišni igrač značajnog udela, pa njen rast nije izmeren.

Rast Xiaomi robne marke nije začuđujući, jer tokom 2017. godine u ovom periodu Xiaomi nije imao pozicije koje ima u 2018. Kako je kompanija najavila, Xiaomi će se tokom ove godine dalje širiti u Evropi, pa i u sledećim izveštajima treba očekivati značajne zelene brojke uz ovo smartfon ime.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS