Filmom promovisana opština Lopare (Video)

Autor:

Promotivni film o opštini Lopare premijerno je prikazan na Svečanoj sjednici Skupštini ove majevičke opštine za krsnu slavu-Svetog velikomučenika Georgija.

Nakon što je pušten u javnost film je dobio pohvale sa svih strana.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da je film urađen sa ciljem da se istaknu potencijali ove opštine.

"Prikazani su lijepi majevički predjeli, turistička ponuda, poljoprivreda, ali i privredne djelatnosti u kojoj preovlađuju mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju domaće stanovništvo, a svoje finalne proizvode izvoze na tržišta evropskih zemalja, bliskog istoka ali i dalekog istoka, na najveće tržište – Kinu", rekao je Savić i napomenuo da se u posljednje vrijeme u ovoj opštini u svim segmentima bilježe pozitivni rezultati.

"Posebna draž u filmu je tradicija majevičkog kraja i kultura. Prikazani su i vjerski objekti koji krase majevički kraj kao i Srpsko – kulturno i prosvjetno društvo „Prosvjeta“, obuhvaćene su i sportske aktivnosti", naglasio je Savić.

Izvor: YouTube

On je najavio da će se potencijalnim stranim investitorima preko promotivnog filma predstaviti opština Lopare u izdanju na engleskom jeziku.

"U posljednje vrijeme se bilježi privredni rast i u našu opštinu doleze potencijalni investitori iz Njemačke, Austrije, Rusije, Turske i Kine", kaže Savić.

Savić je u filmu predstavio viziju razvoja opštine Lopare sa posebnim akcentom na mlade i njihov opstanak u majevičkom kraju i Republici Srpskoj.

Tagovi:

Ostale vijesti