Motorola spremila najveću promenu dosad

Autor:

Dizajn Moto telefona upravo je dobio veliku promenu, što potvrđuju i procurele slike!

Motorola spremila najveću promenu dosad Foto: Promo / Motorola

Srećom, Moto Mods ne idu nikud - taj sistem nam je izuzetan i dalje, moramo još jednom da to kažemo - ali je skener otiska prsta potpuno promenjen, kao i njegov položaj. Dosad su Moto telefoni imali skener otiska prsta u Home dugmetu ili nazad, ispod kamere i u okviru Motorola logotipa.

Motorola je „ispustila“ dizajn Moto Z3 Play smartfona, koji otkriva da je uređaj impresivno tanak, ali zadržava karakteristike dizajna koje imaju prethodnici. Ipak, ekran je 18:9, gotovo od ivice do ivice, sa prepoznatljivim Moto logotipom ispod dvostruke kamere sa dvostrukim LED blicom na poleđini. USB Type-C priključak je i dalje tu, ali 3.5 mm audio konektor se nije vratio.

Motorola se odlučila na još jedan hrabar potez - Android tasteri hardverski su potpuno isključeni, pa ostaje da se vidi da li je Motorola smislila neki novi koncept upravljanja Android sistemom ili će se on zasnivati na ekranskim tasterima, što znači manje prostora za prikazivanje sadržaja, jer dugmad uglavnom moraju da budu vidljiva.

Prema objavi GSMArena sajta, već se zna da bi preporučena maloprodajna cena telefona trebalo da bude 450 dolara, što je u skladu sa prethodnim modelom, čak i nešto niže, a od hardvera očekujemo Snapdragon 6xx serije i 4 GB RAM, uz makar 64 GB memorije i Moto Actions način korišćenja pojedinih hardverskih opcija telefona - kamere, baterijske lampe i drugih korisnih dodataka.

Najavu Moto Z3 Play očekujemo vrlo brzo!

Ostale vijesti