• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Špalir za Zrinjski? Nemam ništa protiv

Autor mondo.ba

Šef stručnog štaba Sarajeva poručio da će on i njegova ekipa čestitati Zrinjskom na osvojenoj tituli, ali da protiv novog-starog šampiona u nedjelju žele slaviti, kako bi zadržali treće mjesto.

 Sarajevo Zrinjski najava Husref Musemić špalir Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jedina nepoznanica u posljednja dva kola Premijer lige BiH je ko će osvojiti treće mjesto, tj. izboriti mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Trenutno ovu poziciju sa 53 boda drže fudbaleri Sarajeva, dok je stepenicu niže sa bodom manje njihov jedini konkurent, Široki Brijeg.

Fudbaleri "bordo" tima u nedjelju će ugostiti novog-starog šampiona BiH, ekipu Zrinjskog, a šef stručnog štaba Sarajlija Husref Musemić uoči ovog susreta najavio je da će Mostarcima čestitati na osvojenoj titululi, ali da on i njegovi izabranici žele ostvariti pobjedu na "Koševu".

"Kao što sam rekao i prije mjesec dana, mi želimo biti treći i ako želimo biti treći moramo pobijediti. Dolazi prvak naše države, ne znamo u kakvom sastavu, utakmicu dočekuju rasterećeno. Podigli smo se u posljednje vrijeme, želimo osvojiti što više bodova u ova dva kola. Ljuban Crepulja će danas biti operisan i on neće biti konkurent za utakmicu, a osim njega upitan je i Almir Bekić. Atmosfera u ekipi je dobra, u dobrom raspoloženju dočekujemo prvaka države", izjavio je Musemić, a prenosi klupski sajt.

Upitan da li će "plemićima" na olimpijskom stadionu biti upriličen špalir, iskusni stručnjak je rekao:

"Nije moj dio posla špalir, ali zašto ne. To je nešto što treba ispoštovati bez obzira ko je tamo. Ja ću im čestitati i Baki (Blažu Sliškoviću) i njima, a što se tiče špalira nemam ništa protiv, a i da imam nešto protiv nemam ništa s tim. Zrinjski se već krunisao titulom prvaka Bosne i Hercegovine i na 'Koševo' će sigurno doći rasterećeni jer nemaju rezultatski imperativ", poručio je strateg "bordo" tima.

Sarajevo i Zrinjski svoj meč na "Koševu" odigraće u nedjelju od 17 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC