• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim spustio rampu Nadalu!

Autor mondo.rs

Austrijski teniser plasirao se u polufinale madridskog mastersa i skinuo Španca sa vrha ATP liste.

Dominik Tim dominantno je odigrao meč protiv Rafaela Nadala i savladao ga rezultatom 7:5, 6:3 u četvrtfinalu turnira Masters 1000 serije u Madridu.

Austrijanac je tako prekinuo Nadalovu seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci, što je rekord ATP Tura, a takođe i seriju od 21 pobede na zemljanoj podlozi.

Taj niz započet je prošle godine na Rolan Garosu, a prethodno je Nadal u četvrtfinalu Rima ispao upravo od Dominika Tima.

FEDERER OPET "BROJ 1"

U ponedeljak sledi treća promena na vrhu ATP liste u 2018. godini. Rodžer Federer 19. februara je zaseo na prvu poziciju, Nadal ga je smenio 2. aprila, nakon rane eliminacije u Majamiju, ali sada je Švajcarac opet prvi, iako u poslednjih mesec i po dana nije odigrao nijedan meč.

Nijedna od te dve Timove pobede nije slučajna, ovu današnju je na neki način i najavio, izjavom datom u sredu.

"Pobediti Nadala na šljaci je jedna od najtežih stvari u sportu, ali dobri igrači mogu to da urade kada imaju svoj dan, pogotovo u Rimu i ovde u Madridu. Na tim turnirima je njemu najteže, jer je šljaka brža, a loptica više odskače. Naravno, on je i dalje favorit i ako sve bude išlo po planu, osvojiće titulu", rekao je tada Tim.

Ispostavilo se da je itekako znao o čemu priča, jer Nadal nijednog trenutka nije diktirao igru, naprotiv. U oba seta je po jednom uspeo da nadoknadi brejk zaostatka, ali je odmah u sledećem gemu ponovo padao u deficit i na kraju izgubio.

Tim je veći deo posla odradio u prvom setu, kada je probio i psihološku barijeru, koja je u ovakvim situacijama uvek prisutna.

Pri rezultatu 5:4 propustio je set loptu i zatim izgubio još dva poena. Dvostrukom servis greškom poklonio je Nadalu izjednačenje na 5:5, ali se Španac već u sledećem gemu "odužio" sa dve, za njegove standarde, neverovatne greške. Tim je vratio brejk prednosti i onda na svoj servis uspeo da uzme i sedmi gem.

Tim je ukupno imao 17 vinera više od Nadala (29:12, od toga 22:8 iz forhenda), a napravio je jednu neiznuđenu grešku manje. O odnosu snaga govori i realizacija brejk lopti: Tim 5/12, Nadal 2/5.

Austrijanac će se u subotnjem polufinalu sastati sa Kevinom Andersonom, koji je u ranim popodnevnim časovima stavio tačku na sjajan turnir Dušana Lajovića.

Preostala dva četvrtfinala igraju se u petak uveče: Kajl Edmund (Velika Britanija) - Denis Šapovalov (Kanada), Aleksander Zverev (Nemačka) - Džon Izner (SAD).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC