• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulice Banjaluke vidjele sjajne Kenijce (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U muškoj konkurenciji 4. Banjalučkog m:tel polumaratona najbži su bili trojica takmičara iz Kenije, a kada su u pitanju žene, nakon Kenijke, kroz cilj su prošle takmičarke iz Hrvatske i Srbije.

Pobjednik 4. Banjalučkog polumaratona je Mozes Kiporo Kibire, drugo mjesto osvojio je Benard Muinde Mateka, dok je na trećem mjestu Stenli Kipruto, svi iz Kenije. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Kristin Mora Oigo iz Kenije, a drugo mjesto osvojila je Bojana Bjeljac iz Hrvatske, dok je treća bila Teodora Simović iz Srbije.

"Ova trka bila je odlična, uprkos vrućini. Zadovoljan sam organizacijom i uživam u boravku u Banjaluci, koja je divan grad", rekao je Kibire.

Pobjednica u ženskoj konkurenciji Kristin Mora Oigo iz Kenije je pobjedila i 2016. godine.

"Bilo je teško, ali trudila sam se", rekla je ona i dodala da je ove godine istrčala bolje vrijeme nego 2016. godine zbog čega je posebno srećna.

Odgovarajući na pitanja novinara, rekla je da će doći i sljedeće godine na Banjalučki m:tel polumaraton ukoliko je organizatori pozovu.

Banjalučki m:tel polumaraton pratio je i veliki broj građana koji su se okupili duž staze, a naročito na tvrđavi Kastel gdje je bio cilj ovogodišnje rute duge 21 kilometar.

Vladimi Selec, sportski direktor trke, izrazio je zadovoljstvo onim što su organizatori uspjeli uraditi u prethodnim godinama.

"Prije pet godina je nas deset trčalo u parku, a sada na m:tel Banjalučkom polumaratonu učestvuje preko 10.000 ljudi. Zaista smo oduševljeni", kazao je Selec.

Kada je u pitanju budućnost, Selec je istakao da su apetiti veliki.

"Mi se ne ograničavamo, ne stajemo, pozivamo sve one koji žele da trče sa nama, stari, mladi, danas imamo deda Vladu (84), lice trke, on danas završava drugi polumaraton u posljednjih 20 dana, ako može on, mogu svi", rekao je Selec.

Oko 7.000 trkača startalo je jutros u devet časova sa Trga Krajine u Banjaluci na tri trke u okviru 4. Banjalučkog polumaratona, od čega je oko 2.000 trkača učestvovalo u polumaratonskoj trci, a ostali u štafetnom polumaratonu i "FunRun" trci dugoj tri kilometra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC