• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zrinjski srušiti "dinastiju" iz Laktaša?

Autor mondo.ba

Večeras se u dvorani "Pod Bijelim brijegom" igra prva utakmica finalne serije plej-ofa košarkaškog prvenstva BiH.

 Može li Zrinjski srušiti "dinastiju" iz Laktaša? Izvor: MONDO/Nemanja Babić

"Plemići" su ove sezone u Ligi za prvaka oba puta savladali Igokeu, imali odličan skor i sa ostalim učesnicima popularne "Lige 6" i osigurali prednost domaćeg terena u finalnoj seriji protiv "dinastije" iz Laktaša.

Domaći teren, samopuzdanje stečeno u međusobnim duelima i nešto "opušteniji" pristup Igokee, koja je siguran učesnik ABA lige sljedeće sezone, u nekoliko utakmica Lige za prvaka daje nadu izabranicima Hrvoja Velića da mogu do prve titule u svojoj istoriji.

Ipak, ovo je finale pa će popularni "Igosi", koji idu po šestu vezanu titulu šampiona BiH, sedmu ukupno, sigurno biti dosta "motivisaniji" nego u ligaškom dijelu takmičenja.

"Jedva čekamo da finale počne, zbog tog se igra sport – da bi bio najbolji. Zrinjski je pokazao kvalitet. Dobio nas je u oba susreta ove sezone. Imali smo dva dana više za odmor nego oni i iskoristili smo ih da se regenerišemo i saniramo sitne povrede. Spremni dočekujemo početak serije i našu šansu tražimo već u prvoj utakmici u Mostaru", rekao je trener Igokee Žarko Milaković za portal košarka24.ba i nastavio:

"Mnogo je utakmica za malo dana to je jedini energetski problem, ali mislim da će svi igrači iz oba tima dati zadnji atom snage i dati svoj maksimum. Pokušaćemo igrati najbolje što možemo", istakao je Milaković koji je prošle sezone bio šampion BiH sa juniorskom ekipom Igokee.

Zrinjski je plasman u finale ostvario u srijedu kada je u trećem meču polufinala savladao sarajevske Sparse i tako osigurao učešće u Drugoj ABA ligi i naredne sezone, ali to nije "dosta".

"Ovo je razlog zašto smo došli ovdje još u septembru prošle godine. Jako sam srećan zbog ovoga, iako meni ovo nije prvo finale ja nisam zadovoljan tim i hoću titulu. Jako mi je drago zbog ekipe i želim da završimo ovo kako treba. Mi ćemo umrijeti na terenu da osvojimo titulu”, rekao je Aleksandar Sokolović za portal košarka24.ba, koji je prošle sezone sa Bosnom izgubio finale od Igokee.

Prvak BiH postaće ekipa koja prva dođe do tri pobjede, a prvi meč finalne serije na programu je večeras u Mostaru od 20:15 časova.

/Ameri u Igokei - od krmokolja do "flerta" sa šefom/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC