Čovek koji je rastužio svet: "Dragi Avicii... "

Autor:

Reditelj dokumentarca koji je otkrio tajni svet DJ-a koji nas je prerano napustio, objavio pismo "prijatelju Timu"

Mladi Tim Bergling napustio nas je krajem prošlog meseca u 28. godini. DJ Avicii izvršio je samoubistvo dok je bio na odmoru u Omanu.

Ubrzo pošto je objavljena tragična vest, Švedska je odala počast mladom DJ-u, bivše su po društvenim mrežama pisale o ljubavi koju i dalje osećaju prema "dobrom čoveku", a javnost je čitala njihove ispovesti i (uglavnom) negativno komentarisala.

Ono što fanovi takođe ne praštaju je "mašina koja je mlela Tima", muzička industrija i naporni mendžeri "koji su ga oterali u grob". Dokumentarac Timovog prijatelja Levana Cikuršvilija "Avicii: True stories" nikog nije ostavio ravnodušnim, pogotovo rečenica koju Avicii izgovara :"Znaju da ću umreti i nije ih briga".

Izvor: YouTube/Avicii

Sada se Levan oglasio na Instagramu kako bi se oprostio od "brata" i otkrio kakav je čovek bio mladi Avicii.

"Nestvarno mi je dok pišem - ovo izgleda kao noćna mora iz koje se ne budiš ili veoma loša šala. Bio si i uvek ćeš biti najiteligentnija i najodanija osoba koju sam upoznao u ovoj površnoj industriji. Industriji koja je bila suviše glupa da bi videla ko si ti u stvari. Divim se i zauvek će mi nedostajati tvoje iskreno i skromno ponašanje, koje nisam video ni u jednoj osobi. Nikad te nisam video da sudiš nekome na osnovu onoga što si čuo o njemu od drugih, ali sam video kako nikom nisi dozvoljavao da sudi nekome ko nije u prostoriji i ne može da se brani.

Svašta mi pada na pamet kada mislim o tebi.

Kao onda kada te je lemur ujeo za prst kada smo bili u džungli na Madagaskaru, a ti umalo pao u nesvest od bola umotavajući prst u list drveta. Posvađao si se sa mnom kada sam krenuo da ga oteram: 'Nemoj, nije agresivan, mislio je da je moj prst deo hrane koju sam mu davao, nije on kriv'.

Zahvalan sam na svemu što smo uradili zajedno, što si uradio za mene, što si me naučio. Pokazao si mi svet za koji nisam znao da postoji dok nam se putevi nisu ukrstili. Ostaću veran tebi i tvom duhu. Ništa se neće promeniti. Nosiću te u srcu dok ne umrem, a onda ću te, nadam se, ponovo sresti na tom boljem mestu na kojem si sad. Hvala ti Time, volim te i jako mi nedostaješ".

Tagovi:

Ostale vijesti