• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak Vujošević - Nurkić, Adams teško!

Autor mondo.ba

Nastup Džoša Adamsa je pod znakom pitanja, dok će Duško Vujošević u Sarajevu razgovarati sa Jusufom Nurkićem oko eventulnog nastupa u kvalifikacijama za Mundobasket.

 Sastanak Vujošević - Nurkić, Adams teško! Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkašku reprezentaciju BiH u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuju mečevi protiv Francuske, 29. juna u Tuzli, i Belgije, 2. jula u gostima.

Šanse "Zmajeva" u oba susreta bi bilo mnogo veće kada bi u sastavu imali Jusufa Nurkića, Džoša Adamsa, ali i Mirzu Teletovića.

Uprkos želji obje strane nastup Amerikanca je pod znakom pitanja pošto još nije dobio potrebne dokumente.

"Da li je izvjesno da ćemo računati na Adamsa narednog mjeseca – ne znam. Prije da nećemo nego da hoćemo. Neke stvari nisu do nas”, rekao je direktor reprezentacije Siniša Kovačević za “Nezavisne”.

Centar Portland Trejlblejzersa je u planovima Duška Vujoševića, ali ono što koči njegov nastup protiv Francuske i Belgije je činjenica da treba potpisati novi NBA ugovor (prelazni rok u NBA počinje 1. jula) pa je veliko pitanje da li će željeti da rizikuje eventualnu povredu koja bi ga mogla dosta "koštati".

“Planiran je sastanak sa Nurkićem u Sarajevu. Nije tajna da je on u planovima Duška Vujoševića, tako da bi upravo selektor, s ostalim članovima trenerskog tima reprezentacije, razgovarao s Jusufom. Vrlo je bitno naglasiti kako Nurkić nije nikada rekao kako više neće nastupati za BiH, tako da su vrata otvorena. U svakom slučaju, nakon skorašnjeg sastanka, mnogo toga bi trebalo biti jasnije”, rekao je za portal za SCsport.ba potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva i potom se osvrnuo na status Mirze Teletovića.

Izvor: MN PRESS

“To već morate pitati selektora. Ukoliko je on u njegovim planovima, mi ćemo u Savezu učiniti sve i da se sa njim obavi razgovor. Međutim, u ovom trenutku zaista ne znam koji je stav Vujoševića po tom pitanju, odnosno šta i Mirza misli o povratku u reprezentaciju”, zaključio je Bukva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC