• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kesi spašavao Gatuza, Donaruma ga "ukopao"

Autor mondo.rs

Frank Kesi pogotkom protiv svog bivšeg kluba doveo Milan u poziciju koja direktno vodi u Ligu Evrope, ali loša reakcija Đanluiđija Donarume donijela je Atalanti remi u Bergamu.

Fudbaleri Milana imali su u džepu pobjedu protiv Atalante kojom bi joj odmakli na tri boda, sve do sudijske nadoknade u kojoj je pogodak štopera domaćih Andree Masijela pitanje putnika u grupnu fazu Lige Evrope odložio za posljednje kolo.

Atalanta i Milan remizirali su 1:1 u meču 37. kola Serije A odigranom u Bergamu i tako zadržali pozicije na tabeli.

Milan je šesti sa 61 bodom, Atalanta je sedma sa bodom manje pred odlučujućih 90 minuta u Seriji A u kojoj bi „rosoneri“ mogli ostati bez direktnog plasmana u Ligu Evrope, a Atalanta u pomalo čudnom scenariju i bez Evrope.

„Rosoneri“ u posljednjem kolu dočekuju Fiorentinu koja ima teoretske šanse da preotme sedmo mjesto Atalanti, ako ubjedljivo savlada Milan, a Atalanta isto tako ubjedljivo bude poražena od Kaljarija.

Trebala je to biti beskompromisna borba za Evropu, ali nakon što je trofej Kupa Italije osvojio Juventus i šestoplasirani Milan i sedmoplasirana Atalanta našli su se na pozicijama koje vode u Evropu, pa je naboj u meču 37. kola Serije A splasnuo.

Poslije 45 minuta igre po jakom pljusku u Bergamu publika na stadioni Atleti Azuri d'Italija vidjela je tek po jedan šut na obje strane, da bi konačno u drugom poluvremenu i jedni i drugi konačno zaigrali ofanzivnije.

Ekipa Milana i posebno njen trener Đenaro Gatuzo našli su se u nezgodnoj situaciji poslije serije loših rezultata zbog koje je u pitanje došao plasman u Evropu.

Uprava „rosonera“ pomirila se da sljedeće sezone Milan neće igrati Ligu šampiona, međutim, poslije 194 miliona evra uloženih u ekipu ove sezone plasman u Ligu Evrope nije smio biti doveden u pitanje.

Zbog toga je Gatuzu je postavljen ultimatum – Liga Evrope ili otkaz, a njegova ekipa reagovala je na najbolji mogući način i vezala dvije vezane pobjede.

Milan je bio i na pragu trećeg uzastopnog trijumfa nakon što je Kesi u 60. minutu petom proigrao Montoliva, a onda nakon njegovog izblokiranog šuta poslao projektil u mrežu Atalante za vođstvo Milan 1:0.

Svoj prvi gol poslije četiri mjeseca „posta“ Kesi nije proslavio, umejsto toga izvinio se navijačima svog bivšeg kluba.

Bio je to savršen odgovor i kazna za propuštenu priliku Kristantea sedam minuta ranije, kada je poslije odbrane Donarume sa tri metra šutirao pored gola.

Isti igrač rezervisao je titulu tragičara utakmice u 69. minutu, kada se ponovo našao u odličnoj prilici i sa osam metara šutirao pored desne stative, ali ju je preoteo Đanluiđi Donaruma u sudijskoj nadoknadi.

Golman Milana loše je reagovao poslije ne tako sjajnog udarca glavom štopera domaćih Andree Masijela i lopta je završila u mreži za 1:1 i važan remi Atalante u borbi za Evropu.

 Atalanta je od 65. igrača igrala sa igračem manje jer je Toloi dobio drugi žuti karton, ali samo deset minuta kasnije snage su izjednačene pošto je Montolivo isključen zbog preoštrog starta na Gomezu.

SERIJA A - 37. KOLO:

Fiorentina - Kaljari 0:1 (0:1)
/Pavoleti 37/

Bolonja - Kjevo 1:2 (1:0)
/Verdi 12 pen - Đakerini 48, Ingleze 60/

Krotone - Lacio 2:2 (1:1)
/Simi 29, Ćekerini 60 - Lulić 17 pen, Milinković-Savić 84/

Torino - SPAL 2:1 (0:1)
/Beloti 68, De Silvestri 88 - Grasi 22/

Helas Verona - Udineze 0:1 (0:1)

/Barak 20/

Atalanta - Milan 1:1 (0:0)

/Kesi 60 – Masijelo 90+1/

Roma - Juventus (20.45)
Sampdorija – Napoli

Odigrano u subotu:

Benevento - Đenova 1:0 (0:0)
/Dijabate 87/

Inter - Sasuolo 1:2 (0:1)
/Rafinja 80 - Politano 25, Berardi 72/

TABELA: Juventus (-1) 91, Napoli (-1) 85, Roma (-1) 73, Lacio 72, Inter 69, Milan 61, Atalanta 60, Fiorentina 57, Sampdorija (-1) 54, Torino 51, Sasuolo 43, Đenova 41, Bolonja 39, Kjevo 37, Udineze 37, Kaljari 36, SPAL 35, Krotone 35, Helas Verona 25, Benevento 21.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC