• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izgubio i od Voždovca!

Autor mondo.rs

Ulaskom Alena Mašovića u drugom poluvremenu, Voždovac je u stotinak sekundi kreirao preokret i kompletirao listu učesnika plej-ofa koji su kao domaćini pobeđivali Partizan ove sezone.

 Partizan izgubio i od Voždovca! Izvor: MN PRESS

Na krovu Tržnog centra Voždovac, čiji će liftovi ove nedelje predveče biti isključeni za navijače dva kluba, u meču 36. kola Superlige sastaju se rivali koji su pobeđivali jedan drugoga kao gosti ove sezone.

Posle avgustovskih 1:3 u Humskoj i novembarskih 0:1 Zaplanjskoj, u toku je treći i poslednji okršaj "zmajeva" i "Parnog valjka" ove sezone:

Voždovac – Partizan 2:1 (0:0)!

Crno-beli, nakon što su bili prilično nadigrani u prvih 45 minuta, stigli su do vođstva početkom drugog poluvremena kada je Nikola Ćirković i neporezno i nepotrebno oborio Nebojšu Kosovića u svom šesnaestercu, a arbitar Petar Piper bez dvoumljenja pokazao na belu tačku.

Odatle, sigurnim udarcem u 52. minutu meča, privremeni štoper Marko Jevtović poslao je imenjaka Kneževića u jednu a loptu u drugu stranu.

Jevtović penal
Izvor: YouTube



Do to momenta, ekipa trenera Miroslava Đukića nije imala pravu šansu, za razliku od "zmajeva" koji su do odlaska na odmor stvorili i propustili solidan broj prilika i, pritom, uzdrmali okvir gola Marka Jovičića.

Golman Partizana nije imao razloga za brigu sve dok se rezervista Alen Mašović nije iznenada našao "licem u lice" s njim u 76. minutu, kada ga je Slobodan Urošević povukao sa leđa i omeo taman toliko da bivši igrač Čukaričkog uzdrma stativu. Ipak, ovaj nedozvoljeni zahvat beka crno-belih nije promakao Piperu, i drugi put opravdano je dosudio najstrožu kaznu, koju je fudbaler Crvene zvezde na pozjamici Andrija Luković pretvorio u izjednačenje...

...iako je Jovičić pogodio stranu i zakačio loptu vrhovima prstiju.

Luković
Izvor: YouTube



Ni to mu nije uspelo stotinak sekundi kasnije, kada je Partizan krenuo u jedan neobavezan napad i bio surovo kažnjen za "paralelu" na sredini terena. "Zmajevi" su došli do lopte, "sevnula" je kontra preko leve strane gde se Mašović ponovo poigrao sa Uroševićem i potom, iz nimalo jednostavne pozicije za udarac, plasirao loptu u "malu mrežu" za potpuni preokret - 2:1.

Mašović
Izvor: YouTube



Trener domaćih Miloš Veselinović uvrstio je 17–godišnjeg napadača Filipa Stuparevića u startnu postavu u nadi da će ovaj talentovani momak i drugi put ove sezone zatresti mrežu crno–belih, na kojoj ponovo neće biti povređenog Vladimira Stojkovića.



Voždovac: Knežević – Ćirković, Mihajlov, Gajić, Zlatković – Petrović – Duronjić, Luković, Milutinović, Srećković (od 65. Mašović) – Stuparević.

Partizan: Jovičić – Urošević, Mitrović, Jevtović, N. G. Miletić – S. Jovanović, Vakulko, Kosović, Đerlek – Đ. Jovanović, Ožegović.

Veselinovićev kolega, Miroslav Đukić, odredio je zanimljiv sastav za utakmicu u kojoj će njegov tim pokušati da prekine niz od tri uzastopna poraza na gostovanjima. Ukrajinski vezista Jurij Vakulko i oporavljeni Nebojša Kosović zabeležiće prve startove ove sezone, nakon što je prvi igrao 19 minuta u meču sa Radnikom sredinom marta, a drugi 22 minuta protiv Borca i 10 protiv Napretka u plej–of rundi šampionata.

Ulazak Vakulka i Kosovića u manevar značio je i prelazak Marka Jevtovića na poziciju štopera, dok je novu šansu u špicu dobio Đorđe Jovanović.

Generalno, Veselinović i Đukić pružili su priliku zavidnom broju mladih igrača od starta, koji su dobili priliku da se pokažu u TV terminu: Stuparević (17), Borko Duronjić (20), Nikola Srećković (22) s jedne, Armin Đerlek (17), Strahinja Jovanović (18), Đ. Jovanović (19), Vakulko (20)

Voždovac je u plej–ofu zabeležio obe pobede kod kuće (Vojvodina 2:1, Napredak 1:0) i sva tri poraza na strani (Čukarički 2:1, Radnički 3:0 i Spartak 1:0), dok će Partizan pokušati da iskoristi dramatičnu pobedu nad Čukaričkim u revanšu polufinala Kupa od 2:0, kako posle poraza od Vojvodine 2:1 i remija sa Napretkom 2:2, ne bi odigrao i treći prvenstveni meč bez osvojena tri boda.

Voždovac je jedini učesnik plej–of grupe Superlige koji ove sezone nema pobedu nad Partizanom kod kuće, ali ima onu koju je Veselinovićev prethodnik Ilija Stolica zabeležio u Humskoj.

Zanimljivo, crno–beli su u ligaškim duelima zabeležili svih sedam pobeda nad Voždovcem kao gosti uz gol razliku 4:16.

Meč sudi Petar Piper iz Čačka.

Veselinović na klupi ima Čupića, Mirkaila, Pavićevića, Ješića, Pavlovića, Gavrića i Mašovića, Đukić je u protokol uvrstio i Popovića, Đilasa, Ivanovića, Ilića, Antonova, Markovića i Dramana.

Rezultati 27. kola:

nedelja

Napredak – Čukarički 3:2 (2:1)
/Ndiaje 10, 43, 61 - Docić 29, Fofana 77/

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Arsić 23 – Radonjić 38, Milić 74/

Voždovac – Partizan 2:1 (0:0) (Arena sport 1)
/Luković pen 76, Mašović 78 - Jevtović pen 52/

Spartak – Radnički 2:0 (0:0) (RT Vojvodina)
/Nikolić pen 62, pen 79/

Tabela: Crvena zvezda 57, Partizan (–1) 40, Spartak (–1) 34, Radnički (–1) 34, Čukarički 32, Voždovac (–1) 30, Napredak 30, Vojvodina 25.

Parovi poslednjeg, 37. kola: Čukarički – Vojvodina 19.00, Partizan – Spartak 19.00, Radnički – Napredak 19.00 (četvrtak), Crvena zvezda – Voždovac 18.00 (subota).

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč UŽIVO.

Iz minuta u minut:

78 - VOŽDOVAC VODI!

Kakav preokret! Nakon što su crno-beli krenuli s centra posle izjednačujućeg jedanaesterca, dozvolili su da im rival preseče akciju, "sevnula" je kontra preko levog krila gde je Urošević sa tek zasluženim žutim kartonom i skrivljenim penalom pokušao u sprintu da zaustavi Mašovića, ali je mogao samo da gleda kako Veselinovićev "džoker" iz skoro "mrtvog" ugla pogađa "malu mrežu" za brzinskih 2:1!

76 - GOOOOOL!

Luković nije bio siguran kao Jevtović, ali je pogodio mrežu i to "kroz ruke" golmana Jovičića.

75 - NOVI PENAL!

Iz prve akcije vredne pomena u drugom poluvremenu, Voždovac je lako i bez pravog otpora gostiju stigao do srca Jovičićevog šesnaesterca, gde se rezervista Mašović prvo dobro postavio, onda još bolje primio loptu i okrenuo, a kada se spremao da šutira sa desetak metara udaljenosti...

...Urošević ga je povukao sa leđa, oborio i, bez dileme, skrivio penal.

73 - Iako gube već duže od 20 minuta, fudbaleri Voždovca ne uspevaju da dođu do lopte i krenu prema golu Partizana što su u prvom poluvremenu radili često i veoma smisleno.

65 - Veselinović pravi prvu izmenu, ofanzivni Mašović menja ofanzivnog Srećkovića.

62 - Nova frizura i "blanš" boja kojom se predstavio TV publici ove nedelje uveče nisu pomogli Ožegoviću da uputi oposan udarac glavom posle odličnog centaršuta sa desne strane. Knežević je lako intervenisao.

52 - GOOOOOL!

Partizan vodi, Jetović je prevario imenjaka Kneževića, postigao šesti gol u Superligi, a osmi u sezoni.

51 - PENAL!

Piper ni sekund nije razmišljao nakon što je Ćirković bez preterane potrebe sapleo Kosovića na ivici svog šesnaesterca, ali s unutrašnje strane. Pre toga, Kosoviću se lopta srećno vratila u posed nakon što je pokušaj njegovog pasa u prostor bio izblokiran, a potom je vezista Partizana iskoristio loše postavljanje Ćirkovića koji je podmetnuo nogu i skrivio jedanaesterac iako bi njegovi saigrači sasvim izvesno pre stigli do lopte od Kosovića.

46 - Bez izmena u timovima, počelo je drugo poluvreme dok se mrak polako spušta nad Beogradom.

45 - Piper je poslao igrače na odmor, koji će više biti potreban Đukiću i njegovom timu. Rezultat je 0:0, ali je utisak da je Voždovac nadigrao favorita u prvom poluvremenu u svim segmentima igre.

41 - BOING!

Praznim tribinama stadiona na krovu tržnog centra glasno je odjeknuo udarac lopte u prečku, koju je skoro pa savršenim udarcem levom nogom pošteno uzdrmao Luković. Ofanzivni vezista Crvene zvezde na pozajmici u Voždovcu dobio je loptu na ivici šesnaesterca, malo iskosa sa desne strane, stao, pogledao, naciljao i poslao parabolu preko Jovičića pravo na mesto gde se spajaju prečka i stativa.

To nije bio kraj nedećama Đukićevog tima, jer je u nastavku akcije iz još bolje pozicije za šut Stuparević poslao "drop kik" malo pored leve stative Jovičićevog gola.

Dve velike šanse za domaćina.

34 - Ožegović! Prvi udarac u Kneževića, koji je bez problema zaustavio pokušaj napadača crno-belih iskosa sa leve strane. Svemu je prethodio divan dribling Đerleka na 20-ak metara od gola Voždovca, kojim je izbacio iz igre čuvara i potom poslao malo jaču loptu u prostor za svog napadača.

30 - Srećković! Zatresla se mreža posle udarca ofanzivnog veziste iz slobodnog udarca, ali sa spoljne strane.

Srećković
Izvor: YouTube



30 - Urošević je uspeo u poslednji čas da obori Srećkovića pre njegovog ulaska u šesnaesterac i tako izbegne da skrivi penal, nakon što su "zmajevi" odigrali još jedan brz i direktan napad na improvizovanu četvorku u poslednjoj liniji odbrane gostiju.

27 - Piper je opravdano pokazao žuti karton Vakulku, za oštar start s leđa na Stuparevića i to u trenutku kada je mlada nada "zmajeva" prostim driblingom izbacila Jevtovića iz igre i krenula u sprint prema golu Partizana. Utoliko, Ukrajinac je takozvanim "profesionalnim startom" morao da ispravi "ispadanje" svog saigrača i spreči opasan napad domaćih.

26 - Prva lepa akcija crno-belih na utakmici, Strahinja Jovanović osvojio je veliki prostor solo prodorom, odigrao na desno ka prezimenjaku Đorđu, ali je njegova "paralela" prema Ožegoviću bila prejaka. Mnogo snage uneo je mladi napadač u poslednji pas...

25 - Stuparević! Oprobao je tinejdžer udarac sa distance, tukao je jako pored gola, mada je i Jovićić "bio na lopti".

24 - Prva četvrtina utakmice prošla je uglavnom u nadmetanju na sredini terena, oba tima prilazila su "visoko" i presingom tražila grešku rivala u predaji lopte, a jedina šansa vredna pomena postala je ona iz 16. minuta.

16 - GAJIĆ!

Prva i velika šansa za Voždovac, posle kornera koji je idealno izveo Zlatković. Najviši u skoku na "prvoj" stativi bio je Gajić, kojeg nijedan igrač Partizana nije "izazvao" u vazdušnom duelu, a statični Jovičić imao je sreću da Gajićev udarac glavom završi malo pored njegove desne stative.

Gajić
Izvor: YouTube



10 – Umalo nesporazum Jovičića i Miletića, koji je bio spreman da kazni Stuparević, ali je malo zakasnio da "ukrade" loptu između golmana i štopera gostujućeg sastava.

1 – Počela je utakmica, u kojoj domaćin igra u beloj opremi, a gost u tamnoj varijanti tradicionalne crno–bele kombinacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC