UKC: Stabilno stanje svih hospitalizovanih trkača

Autor:

Zdravstveno stanje četvoro pacijenata koji su hospitalozovani u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara stabilno je i oni ostaju na daljem liječenju i praćenju, saopšteno je iz UKC-a.

0
A- A A+
bolnica, Klinički centar, Banjaluka Foto: Vedran Ševčuk/ MONDO

"Pacijent M. G. (27) je stabilnih vitalnih parametara, svjestan i orijentisan, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u Klinici za kardiologiju", rekla je ljekar Klinike za kardiologiju UKC-a Dijana Trninić.

Pacijent je juče odvojen od aparata za mehaničku ventilaciju, a zbog edema mozga bio stavljen u indukovanu komu, kao i pacijent J. Š. (31).

Prema riječima ljekara Klinike za plućne bolesti UKC-a Rade Arnautović, pacijent J. Š. je hemodinamski i klinički stabilan, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj klinici.

Zdravstveno stanje pacijenata S. J. (47) i I. T. (35) je stabilno, a prema riječima načelnika Klinike za unutrašnje bolesti UKC-a Branislava Gašića, oni zbog daljeg liječenja i praćenja ostaju hospitalizovani u ovoj klinici.

Iz UKC-a navode da su u subotu, 12. maja u 10.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti J. Š, M. G. i S. J, te u 18.30 časova pacijent I. T.

Svi pacijenti su prvobitno bili hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC Republike Srpsek zbog simptoma toplotnog udara.

Riječ je o učesnicima 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Ostale vijesti